11.9.08

Sheshan

Kesän ollessa loistavaa matkailuaikaa, on ollut mukava käydä päiväretkillä Shanghain lähistöllä. Kesän uutena tuttavuutena on ollut läheinen kukkula, Sheshan. Itseasiassa kukkula muodostuu kahdessa, itäisestä ja läntisestä kukkulasta.

Ennen matkaa olin selvittänyt, että kukkulalle pääsisi kaapelivaunulla, ja myös kukkuloiden välin voisi kulkea kaapeli vaunulla. Itäisellä kukkulalla ei kummempia nähtävyyksiä ollut, mutta läntisen kukkulan kohteita olivat katolilainen katedraali ja observatorio. Lisäksi alueella on kiinalaistenkin suosima Le Meridien hotelli, ja hotellin vieressä lammen rannalla veistospuisto. Näitä oli siis tarkoitus käydä pällistelemässä.



Sheshanille pääsee metrolla ja busseilla, mutta matka-ajan ollessa noin 30 minuuttia, ei taksi ole hullumpi vaihtoehto. Päästyämme kukkulan juurelle aloimme ihmettelmaan mistä kaapelivaunu oikein lähtee. Mitään vaunua ei kuitenkaan löytynyt, ja pian selvisi ettei kaapelirataa enää ole. Ei ylös eikä kukkulalta toiselle. Tämän johdosta pääsy itäiselle kukkulalle on estetty.






Eli lähdimme tutustumaan ainoaan jäljelle jääneeseen vaihtoehtoon eli läntiseen kukkulaan. Matka ylös ei kestänyt kauaa, eikä nousu ollut rankaa. Nousimme hitaasti ottaen runsaasti kuvia kukkulan bambumetsiköistä.






Pitkin metsikköä oli uskonnollisia patsaita. Katedraali itse tuntui olevan jotenkin väärässä paikassa, mutta muutoin näky oli tuttu monista Euroopan kylistä ja kaupungeista. Katedraali oli nopeasti nähty, ja siirryimme tutustumaan observatorioon.












Sheshan cathedral.

Observatoriosta olisi voinut saada enemmänkin irti, mutta valitettavasti englanninkieliset opasteet puuttuivat. Kokonaisuudessaan visiitti kukkulalla kesti alle pari tuntia, jonka jälkeen aloimme laskeutumaan takaisin kukkulan juurelle.








Sheshan observatory.

Lyhyen automatkan päässä kukkulasta siajitsee veistospuisto, missä veistosten lisäksi oli lapsille matala uima-alue. Alue on rakennettu lammen rantaan, ja ainakin toistaiseksi osa rakennuksista on työnalla. Alueelta löytyy useita ravintoloita, ja ainakin yksi taidenäyttely. Kummastusta herättävin teos oli tekoranta, joka lammen rantaan oli rakennettu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että lammessa voisi uida.







Sheshan sculpture park.

Veistospuiston vieressä on hotelli, joka tarjoilee varsin maittavan lounas- ja illallisbuffetin kohtuu hintaan. Päivän arvoinen on myös hotellin uima-allas, joka saattaa hyvinkin olla Shanghain alueen paras uima-allas. Ainoana miinuksena allasbaarin kiinni oleminen. Mutta toisaalta Kiinassahan voi tuoda omat juomat...




Le Meridien Sheshan.

No comments: