Parhaat nähtävyydet löytääkseen on syytä lähteä kiertelemään kauemmas järven rannasta.
Puistomaisia vierailukohteitani ovat olleet mm. Nine Creeks in Misty Forest ja Yellow Dragon Cave Dressed in Green. Ensimmäinen oli pienempi, mutta todella kaunis metsikkö, joka oli rakennettu pienen vesiputouksen ympärille. Jälkimmäisessä itse keltainen lohikäärme ei ollut kummoinen, mutta alue tarjosi muuten paljon kauppoineen, teatteriesityksineen, lähteineen ja bambumetsikköineen.
Nine Creeks in Misty Forest. So so so so beautiful.
Yellow Dragon Cave Dressed in Green. Not Dragon...
...but area itself had something to offer.
Museoista vierailtua on tullut silkki- ja teemuseoissa. Alue on kuuluisa Longjing teestään ja silkistä. Museot itsessään olivat kovin pieniä, eikä niistä oikein jäänyt mitään mieleen. Positiivista on, että koska museot ovat valtion hoivissa on sisäänpääsy ilmainen. Saattaapi olla, että tästä samaisesta syystä johtuen museoiden tarjonta on aika rajoittunutta. Tuotteiden valmistuksen faktat on kerrottu lyhyesti, ja esillä on muutamia näytteitä. Seiniä komistavat kuvat valtion virkamiehistä ja ulkomaisista vieraista, jotka museoissa ovat vierailleet.
Tea museum's front yard. Tea bushes.
Inner courtyard of Tea museum. And there it was. The best part of the museum was seen.
These guys...
...make these.
Rakennuksista on tullut ihailtua Lingyin temppeliä ja Leifeng pagodaa. Temppeliä ympäröivä alue oli laaja, ja itse temppelialueellakin oli useita rakennuksia. Hieman hämmästytti, että alueelle ja temppeleihin maksoi erikseen. Temppeleissä käynti on sitä mielenkiintoisempaa, mitä enemmän buddhalaisuudesta tietää. Suitsukkeiden runsas polttelu, ja alueella rukoilevat lukuisat kiinalaiset ovat kyllä nekin jo kokemus sinänsä. Jos buddhalaiset temppelit eivät kiinnosta voi keskittyä ympäristön kallioon kaiverrettuihin patsaisiin. Kuuluisin alueen patsaista lienee Smiling Buddha at Peak That Flew.
Angry...something. Well, I'm not buddhist.
But several chinese people are.
Smiling Buddha at Peak That Flew.
Nykyinen pagoda on vanhan 1924 romahtaneen pagodan jäänteiden päälle vuonna 2000 rakennettu kopio. Historian siipien havinaa ei hissien hurinan joukosta enää nykyisessä rakennuksessa kuule, mutta kauniin tarinan kiinalaiset ovat keksineet vanhalle pagodalle ja sen romahtamiselle. Tarina on kuvitettuna uudessa pagodassa. Uuden pagodan pohjakerroksissa on jäljellä vanhan pagodan rauniot. Uusi pagoda oli hieno, eikä itseään tarvinnut rasittaa kiipeämisellä. Kirkkaalla säällä maisemat ovat varmasti upeat. Usvaisella säälläkin West Lake oli näkemisen arvoinen. Vierailulla voi säästää hotellissa järvinäköalahuoneen hinnan.
Leifeng pagoda.
What's left of old pagoda. It should bring good luck to throw coins into ruins. And not just coins, some people throw some serious cash. Uh.
View from pagoda. Close your eyes and imagine that it is clear sunny weather.
Paikka jota en voi suositella on Longjing (Dragon Well) Villagen teevesilähde. Siis kaivo. Vettä olisi pitänyt maistaa, mutta päätin jättää väliin. Ei mielestäni ole näkemisen arvoinen. Kylä sinällään antaa tuntua miten kiinalaiset elävät maalla. Eli yksinkertaisesti.
Dragon Well. There was some story about this but I can't really remember. And I can't believe that we drive all the way to see that.
But village was more interesting. People do live there.
Hangzhoun ruokaherkkuihin kuuluu possun ja merenelävien lisäksi mm. beggar's chicken. Kana joka täytetään mausteilla ja yrteillä, kääritään banaanin ja lootuksen lehtiin, sivellään mudalla ja kypsytetään tulella usean tunnin ajan. Maku on mieto, mutta kananliha on todella mureaa. Paketti avataan ravintolassa pöydän vieressä. Tämä ja muutama lautasellinen kasviksia ja ateria kahdelle on valmis. Kannattaa maistaa.
Beggar's chicken. Yummy.
Hangzhoussa käynti on ollut molemmilla kerroilla virkistävä kokemus. Mieleen ovat myös painuneet kadulla eksyneitä turisteja hyvällä englannilla opastavat ja pikaruokaloissa omasta pöydästään vapaita paikkoja tarjoavat kiinalaiset. Heihin ei Shanghaissa törmää.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment