15.1.07

Suomi

Hangzhoun hermoloman (josta myöhemmin lisää kuvien kera) jälkeen palasin tammikuun alussa Shanghaihin ja suuntasin kohti Suomea. Tarkoituksena oli saada lisuriopintoja muutaman tentin verran eteenpäin. Ennen matkaan lähtöä ehti kuitenkin vielä tulla lisää huonoja uutisia. Tällä kertaa Suomesta. Suomen reissun aikatauluun oli lisättävä yhdet hautajaiset.

Nyt ne ovat ohi, ja olen ollut viikon Suomessa. Mieliala alkaa jo kohoamaan. Joulu ja vuoden vaihde menivät sekavissa ja surullisissa merkeissä, mutta ystävien tapaaminen on tasoittanut oloa.

Suomen suhteen fiilikset ovat nyt ristiriitaiset. En paljoa odottanut vierailulta, koska ei ollut ikävä muuta kuin ihmisiä, joita en ollut tavannut pitkään aikaan. Vierailu on kuitenkin ollut positiivinen kokemus, vaikka olen saanut muistutuksia siitä, ettei Suomessakaan asiat aina suju niin helposti. Vaikka pitäisikin olla yhteinen kieli. Ehkä hyvä niin, osaanpa ainakin suhteuttaa asioita taas Shanghaissa uudella tavalla. Vielä viikko kylmää pohjolan talvea edessä, ja sitten takaisin Shanghaihin!

No comments: