5.7.07

Bangkok nähtävyydet

Jokaiseen Thaimaan matkaan pitäisi sisällyttää muutama päivä Bangkokissa. Monestakin syystä. Bangkok on sekoitusta kehittyneistä Aasian suurkaupungeista esim. Shanghai, Hong Kong ja Singapore ja kehittyvistä (tai kehittymättömistä) kaupungeista kuten Manila ja Jakarta. Poimien hyviä puolia molemmista sarjoista. Bangkokin viihde-, rentoutumis- ja ostosmahdollisuudet ovat pitkälle jalostetut, ja jokaiselle löytyy jotain. Kun taas ihmisten välittömyys ja avoimuus, elämän kiireettömyys, sekä hintataso ovat pysyneet entisellään palveluiden kehittyessä. Kun siihen päälle lyö vielä ihmisten kielitaitoisuuden (melkein joka paikassa minne turisti voi eksyä puhutaan englantia), maukkaan ruuan (niiiin paljon parempaa kuin Shanghaissa/Kiinassa, löytyy maustettua, hapanta, makeaa ja liha on aina ilman luita ja jänteitä) sekä trooppisen ilmaston (tasaisen lämmintä, joka päivä ympäri vuoden), niin mitä muuta voi enää toivoa?

Ja kyllä Bangkokista nähtävääkin löytyy. Tällä matkalla tavoitteena nähtävyyksien suhteen oli päästä katsomaan Emerald Buddhaa kaupungin keskustassa sijaitsevalle Wat Phra Kaew temppelialueelle. Ensimmäisellä visiitilläni Bangkokissa tämä oli muutamasta yrityksestä huolimatta epäonnistunut. Ensin temppelialue oli kiinni seremonian vuoksi, sitten emme tahtoneet löytää ajoissa sisälle (lipunmyynti päättyy jo 15.30) ja lopulta kun selvisimme portille niin yhdellä seurueen jäsenistä ei ollut soveliaita jalkineita, joten se siitä.


Phra Siratana Chedi (front), Phra Mondop (middle) and Prasat Phra Dhepbidorn (back).

Nyt yhtä kertaa viisaampana otin selville temppelialueen aukiolot ja sisäänkäynnin etukäteen, sekä varmistin hotellissa että vaatetukseni (virallisesti polvet, nilkat, hartiat, kantapäät ja varpaat tulee olla piilossa) on sovelias temppelivierailulle.


Sawadee.

Ja onnisti! Toisaalta myöskään säännöt pukeutumisen suhteen eivät olleet yhtä tiukat kuin edellisellä kerralla. Itse Buddha ei ollut kummoinenkaan, mutta temppelialue yksi hienoimmista mitä olen nähnyt. Temppelin pääsymaksulla pääsi myös museoon, missä esiteltiin paikallisia kolikoita ja kuningas perheen aarteita. Museossa on myös esillä muiden kuin kyseisen kauden Emerald Buddhat. Buddhaa siis vaihdetaan vuodenajan mukaan (kuuma kuiva kausi, sadekausi ja kylmä kausi).


Temple area was full of colourful figures and paintings.

Edellisen vierailun ohjelmaan oli myös kuulunut jokiristeily. Koska Bangkokia kutsutaan Aasian Venetsiaksi, niin joen rannasta lähtee jos jonkinlaista venettä, jotka kierrättävät turisteja Bangkokin kanavissa. Täällä, kuten muuallakin Aasian suurkaupungeissa, vesi on niin saastaista ettei siinä tulisi turistin mieleenkään uida. Paikalliset uivat kyllä.


Dirty water, but happy swimmers.


Temple of dawn.

Muutamassa päivässä ei ehdi paljoa nähtävyyksiä Bangkokissa kierrellä - liikenne on kaaos. Ja muutenkin, uskon että nähtävyyksien kiertelyn sijaan tämä kaupunki kannattaa kokea ostoskeskuksissa, ravintoloissa ja kylpylöissä.


No comments: