25.8.06

Mitä tehdä ennen maasta muuttoa 2

Monenmoisia listoja mitä tulee muistaa kun muuttaa maasta on olemassa. Jokaisella expatteja valmentavalla puljulla on omat muistilistansa. Itse kävin muutaman perehdytyskurssin ja kivoja olivat. Ei niistä tällä erää sen enempää. Jos unohdat irtisanoa asuntosi kun muutat pois maasta niin se on sitten huonompi juttu.

Itselläni iski lähinnä paniikki kaikkien muiden kuin käytännönjärjestelyjen kanssa. Mitä kaikkea olen halunnut tehdä Helsingissä? Paniikkiin liittyy mielikuva Kiinasta kehittyvänä maana missä kaikki mitä on tottunut Suomessa tekemään ei ehkä onnistukaan.

Eilen päätin purkaa muuttoahdistusta ottamalla lävistyksen kieleen. Hienohan siitä tuli. Itselläni on jo entuudestaan muutama lävistys (ja tietty useita rei'ittämällä tehtyjä reikiä korvissa) mutta tämän kyseisen lävistyksen teko jännitti kunnolla. Loppujen lopuksi kielilävistyksen teko ei sattunut. Pitää vain muistaa että on syönyt kunnolla ennen toimenpidettä (ja teetättää lävistys ammattilaisella). Nyt olen ollut vuorokauden ilman ruokaa ja vieläkään ei houkuta ajatus suuhunsa ruuan pistämisestä yhtään. Kieli on hieman turvonnut mutta ei juuri laisinkaan kipeä. Lähinnä suu on jäykistynyt oudosta puhetavasta. Puhumaan tosiaan täytyy opetella uudelleen. Sama koskee varmasti syömistäkin kun siihen hommaan joskus taas alan.



Kerrrankin ei tee mieli puhua. Nauttikaa niin kauan kuin voitte!

2 comments:

Anonymous said...

Tervetuloa vaan tänne Kiinaan! Shanghai on täynnä kaikkea mahdollista, tuskin tulee aika pitkäksi!

Jään innolla seuraamaan jatkoa!

Shanghaig said...

Kiitoksia! Muutaman viikon olen jo ehtinytkin keväällä viettää Kiinassa. Tuli muuten käytyä Hangzhoussakin. Oli kiva vastapaino Shanghaille, missä luonto ei kyllä ole nähtävyys...:-)