12.12.07

Asian food

Vieraiden jälkeiset viikot olivat aika pyöritystä jouluvalmisteluissa ja -juhlissa. Mutta oli se vaan taas kiva saada vieraita. Aika meni todella nopeasti kierrellessä Shanghain nähtävyyksiä, markkinoita ja baareja. Kaupunkia katselee hieman enemmän turistin silmin kun liikkuu ympäriinsä vieraiden kanssa, jotka aktiivisesti havainnoivat uusia asioita ympäristöstä.
Tällä kertaa shoppailuun aikaa ei käytetty niin runsaasti, mutta käytetty aika oli sitäkin tehokkaampaa. Kun taas aasialaiseen ruokakulttuuriin tutustumiseen käytettiin useampi ilta.


Chinese deserts aren't often so yummy. Luckily we have italian cuisine.

Ja koska ihmiset eivät usein näe omaa napaansa pitemmälle, niin minäkin toimin lajillemme tyypillisellä tavalla, ja vein vieraat tietysti omiin lempipaikkoihini.

Perinteistä kiinalaista ruokaa edusti kiinalainen ravintola Shanghaissa, missä maistelimme mm. Pekingin ankkaa, sekä ravintola vesikaupungissa, jonka erikoisuus on mureaksi haudutettu läskineen ja nahkoineen tarjottava possu. Yleensä skippaan possuruuat, mutta tästä on tainnut tulla blondin sikajuhlien helmi.


Beijing duck in Shanghai.



My favorite pork.

Kiinalaista pikaruokaa taas edusti sisämongolialainen mausteikas hot pot. Pöydän keskellä siis kiehuu öljyvesiseokset, joissa on runsaasti erilaisia mausteita. Siellä sitten keitellään pöytään tuotavat raa'at ainekset. Ravintola ilma ovat täynnä mausteista vesihöyryä. Loistava sapuska talvisaikaan.


Inner mongolian hot pot.

Kiinalaisesta arkiruuasta muiden työssäkäyvien kiinalaisten tapaan (ups, mutta emmehän me...) nautimme lounaan myös food courtissa. Ostat kortin jolle lataat rahaa, jonka jälkeen lähdet pujottelemaan pöytien ja ruokakojujen täyttämään kauppakeskukseen. Osoittelemalla saat mitä haluat ja kortilla maksat ostokset. Edullinen ja nopea tapa syödä, jollei välitä pienestä tungoksesta ja metelistä.


Beef noodle soup.


Vuf! Yes. It is dog meat. I finally got a chance to taste it. Taste wasn't anything special, but maybe I give a dog another chance later.

Muihin Aasian ihmeisiin kuuluu korealainen barbeque. Toimii samalla periaatteella hot potin kanssa, mutta liemen sijasta pöydän keskellä on hiilten päällä levy, jolla raa'at ruuat kypsennetään. Sitten vaan dipataan kastikkeessa ja kääräistään salaatin lehteen ja syödään pois.


Korean barbeque.

Samaa lihaisaa linjaa jatkaa teppanyaki, jossa ruokailijat istutetaan kuuman levyn eteen, ja kokki kypsentää raa'at ruuat asiakkaiden silmien edessä. Ruoka on taatusti lämmintä, ja poiketen kiinalaisista ravintoloista, liha on mureaa, ilman luita ja jänteitä. Erittäin hyvää. Riisiä ei tule teppanyaki paikassa ikävä.


Raw fish. Some like.


Teppanyaki. Japanese cuisine.

Ja herkuttelun jälkeen on kiva pujahtaa viettämään perilänsimaalaista ravintolailtaa. Happy hour!



1 comment:

Jonna said...

Herkullinen postaus, nyt tuli nälkä!