14.6.08

Kesaloma!

Shanghaissa sataa edelleen, joten kaipa se on aika pakata rinkka ja suunnata Tyynen valtameren saarille! Siita on aikaa kun viimeksi on tullut reppumatkailtua, ja eipa nytkaan kyseessa ole ihan budjettireissu. Saarten valilla reissaaminen kuitenkin on katevampaa rinkan kanssa, kuin matkalaukkuja raahaten. Ensimmaista kertaa sita myos tulee lahdettya kesan viettoon talveen. Kohdemaissa kun on parhaillaan viileampi ja kuivempi talviaika menossa.

Sen lisaksi etta matka suuntautuu etelaiselle pallonpuoliskolle, niin tulemme ylittamaan paivamaararajan moneen otteeseen. Saa nahda sekoaako sita loppullisesti paivista, ja jaako joku paiva kokonaan elamatta.

Matkasuunnitelma:

Fidzi - Samoa (Upolu) - Samoa (Savai´i) - Niue - Uusi-Seelanti (Auckland)

Matkaan on varattu aikaa yli 3 viikkoa, josta viikko tulee vietettya Niuella, johtuen siita etta saarelle on vain kerran viikossa lentoyhteys.

Odotukset matkalta: valkoista hiekkaa, turkoosi meri, palmuja, hyvaa ruokaa, hyvaa juomaa, iloisia ihmisia, rusketus, sukeltamista, golfia, lohoilya, luontoretkia, snorklausta ja jos oikein onnistaisi niin paasisi nakemaan valaita, delfiineja ja rauskuja! Katsotaan kuinka blondin kay.

Oikein hyvaa kesaa Suomeen ja kaikkialle muuallekin maailmaan!

4 comments:

Anonymous said...

Ooooooh. Kuulostaa aivan loistavalta. Hyvää reissua ja terveisiä Tyynenmeren rauskuille!

Anonymous said...

helou,tääl kans blondi :)et möröööö,ei selvinnyt,et mitä siellä shanghaissa teet,millanen duuni vai miksi sinne päätit suunnata ja jäädä?
tEllu from Hki

Shanghaig said...

2006 syksylla muutin Shanghaihin asumaan poikaystavani luokse, joka oli lahtenyt tanne komennukselle puoli vuotta aikaisemmin. Toistaiseksi sille tielle on jaaty. Lahtofiiliksista loytyy enemman ihan blogin ensimmaisissa postauksissa.

Shanghaissa kahden vuoden aikana paljon monenlaista on tullut puuhailtua. Talla hetkella en kay Kiinassa toissa (itseasiassa olen edelleen "virka"vapaalla tyopaikastani Suomessa). Olen yha kirjoilla TKK:lla, ja naiden vuosien aikana on tullut suoritettua jatko-opinnot niin pitkalle kuin se nyt etana on mahdollista. Lisaksi on tietysti tullut opiskeltua kiinan kielen lisaksi Shanghaissa paljon muutakin. Vuodet 2006 ja 2007 meikalaista tyollisti myos osallistumiseni yhditystoimintaan. Vuoden 2007 aikana osallistumiseni oli sen verran intensiivista, etta homma alkoi tyollistamaan, jollei nyt paivittain, niin yleensa vahintaan viikoittain.

"Kiina harrastuksia" postauksista loytyy mita uusia harrastuksia milloinkin on tullut kokeiltua. Suurin osa on jaanyt pysyvaksi osaksi, jollei viikko, niin kuukausirutiineja. Kuten esim. golf, sukellus, mahjong ja kiinalainen maalaus.

Yksi, ja oikeastaan ainoa tavoite, jonka itselleni olin asettanut ennen Kiinaan muuttoa oli matkustelu. Viimeiset vuodet Suomessa olivat olleet taysin tyon ja opiskelun tayttamat. Ilokseni nyt voin todeta, etta olen paassyt naiden kahden vuoden aikana vierailemaan useissa itselleni aikaisemmin vieraissa maissa (ja joissain useaan otteeseen), mm. Japani, Singapore, Thaimaa, Filippiinit, Indonesia, Vietnam seka nyt viimeisena Fidzi, Samoa ja Tonga.

Taman vuoden tavoitteena on ollut tutustua paremmin Kiinaan. Talta osin on viela paljon tehtavaa, tahan astisia tuttavuuksia ovat mm. useat vesikaupungit, Suzhou, Hangzhou, Xian, Peking, Shenzhen, Hong Kong, Macao, Chengdu ja Yangtze-joen alue.

Lisaksi naista reissuista on nyt viime aikoina tullut kirjoiteltua muuallekin kuin tahan blogiin.

"Vapaa-ajalla" sitten nautin kaupungin tarjoamista lukuisista shoppailu-, ruokailu-, kuntoilu- ja rentoutumismahdollisuuksista.

Blogin postauksista loytyy enemman mita on tullut koettua, ja millaista blondin elama Aasiassa on ollut :-)

Kazza said...

Moikka! Löysin blogisi ihan sattumalta Blogilista.fi:n kautta hakusanalla "uusi-seelanti" :DD Mielenkiintoiselta kuulostava matka sinulla tiedossa, tosin enzedissä on tällä hetkellä niin kauheat kelit ettei mitään tolkkua.. :P Ainakin Wellingtonissa, kotikaupungissani. Mutta Samoalla ja Fijillä varmasti odottaa valkoinen hiekka ja kuuma aurinko! :)

Tuun ehkä taas kurkkimaan matkasi kulua myöhemmin... :D