9.4.07

Mekong Delta ja jälkipyykki

Viimeinen retki Vietnamissa suuntasi Mekong-joen suistoon. Koska kyseessä oli päiväretki tyydyimme veneilemään pohjoisemmalla joen haaralla. Olin odottanut veneilyä viidakkomaisissa tunnelmissa...

1st vehicle of the day.
Fish farm.

Mekong-joki on niin iso, että joen ylitys tehtiin moottoriveneellä. Ensimmäisenä kohteena, saari jossa tutustuimme paikallisiin elinkeinoihin, hedelmien kasvatukseen, mehiläistenhoitoon ja kookoskarkkien sekä -tarvikkeiden valmistukseen. Mukaan tarttui inkivääri- ja kookosmelonikarkkeja. Kaikki hyväksi terveydelle, tietystikin.

Fruit farm.

Seuraavaksi ohjelmassa oli viljelmien ihmettelyä, ja paikallisen yhtyeen laulu- ja soittoesitys. Esitys tuli hieman yllätyksenä, eikä oikein onnistunut säväyttämään. Mieluummin olisin vaikka kummastellut saaren kasvillisuutta lisää.

2nd vehicle of the day.

Esitysten jälkeen siirryttiin pikapikaa soutuveneelle, jolla lähdettiin lipumaan pitkin Mekong- joesta erkanevia pikku-uomia. No niin, nyt päästään vihdoinkin viidakkomeininkiin...
Water coconut.

Äh. Matka sujui hitaasti, koska juutuimme jatkuvasti paikallemme vastaantulevien veneiden kiilatessa meidät rantatörmää vasten. Juuri kun pahin ruuhka alkoi hellittämään eteen aukeni Mekong-joki, ja siirryimme takaisin moottoriveneeseen, joka vei meidät ruokapaikkaan. Pikaisen lounaan jälkeen kiiruhdimmekin jo paluumatkalle. Se siitä viidakosta.
Water buffalo.
Elephant ear fish.

Kokonaisuutena Ho Chi Minh ympäristöineen oli mielenkiintoinen kohde. Mutta viikko on tarpeeksi. Itse suosittelisin kolmea päivää Ho Chi Minhissä, ja sen lisäksi viikon kiertelyä ympäriinsä Vietnamissa. Keski-Vietnamin vuoret, rannan sukelluskohteet ja pääkaupunki Hanoi olisivat kaikki houkuttelevia vierailukohteita. Ja kahden viikon lomalla ehtii jo Kamputseaan, Laosiin tai Myanmariin Vietnamin ohella.
Ehkä minäkin joskus toisten :-)

No comments: