14.6.07

Kiellettyä menoa

Eli kuolema niille jotka astuvat jalallaan Kiellettyyn kaupunkiin ilman lohikäärmeen pojan lupaa! Noh, onneksi keisaria ei enää ole ja me kaikki tavalliset tallaajat pääsemme pällistelemään kerran niin loistokasta ylhäistön asumusta.Gate of Heavenly peace.

Kesäpalatsi oli ollut upea kokemus, joten odotukset Kiellettyyn kaupungiin astuessani olivat korkealla. Mutta, mutta..tännekin oli levinnyt olympiavitsaus. Suurimmat rakennukset (ja ainoat joihin olisi normaalisti päässyt sisälle), olivat remontissa kesää 2008 varten. Eli äh.Disappointment.Inner part of Forbidden city.One of the you few possibilities to see inside.

Kiertelin aluetta kolmisen tuntia katsastaen melkein kaikki mahdolliset audio-oppaan esittelemät nähtävyydet. Paikka ei aivan onnistunut tekemään odottamaani vaikutusta. Toisaalta olin ehkä odottanut kaikista eniten näkeväni kruunajaissalin, joka on jäänyt mieleeni elokuvasta Viimeinein keisari (Pu Yi istui elokuvassa tuossa salissa). Mutta kyseinen rakennus siis oli tiukasti rakennustelineiden verhoamana suljettu.
Phoenix. Symbol of empress.Forbidden garden.

Aivan elokuvan fiiliksiin ei päässyt muutenkaan, johtuen tönivästä turistimassassa joka alueella viikonloppuna vaelteli. Ehkä koitan uusia visiitin kun Peking on kiillottanut julkisivunsa ja olympialaiset ovat ohi.
Tian'anmen. Not always heavenly peaceful.

Kiellettyä kaupunkia vastapäätä on surullisen kuuluisa Tian'anmenin aukio, jossa myös Maon viimeinen maallinen lepopaikka sijaitsee. Herro Mao oli kuitenkin kunnostettavana, ja masoleumi pysyi suljettuna Pekingin visiittini ajan.


No comments: