19.6.07

Peking city

Heti ensimmäisestä illasta lähtien tiesin jo mistä Pekingissä pidän ja mitä taas tulen inhoamaan. Peking on Shanghain ohella taatusti helpoimpia paikkoja länkkärille asua ja reissata Kiinassa (Hong Kong EI vieläkään ole oikeaa Kiinaa), joten miinukset ovat siis suht pieniä. Tässä niitä kuitenkin tulee:

- Ne etäisyydet. Älä edes harkitse kävelemistä. Pekingin kartat eivät ole mittasuhteessa.
- Huijari taksit joiden kanssa saa tapella. Näiden on kadottava ennen olympialaisia, tai hyi häpeä Kiinaa!
- Kommunistisuus. Jos tykkää jylhistä rakennelmista niin ok. Mutta tökii pahasti Feng Shuita vastaan.

Ja sitten taas ne plussat, jotka melkein saavat expatti-shanghattaren pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja etsimään asuntoa Pekingistä:

- Ihmisten ystävällisyys ja avoimuus. Ei niin kylmää kyytiä kuin Shanghaissa.
- Puistot. Vihreyttä ja raikkautta kaupungin kuumuuteen. Puistoille on tosiaan varattu tilaa. Täällä voi jopa lenkkeillä.
- Kiinalaiset ravintolat. Voittaa Shanghain mauttoman meriruuan mennen tullen.
- Markkinat. Hinnat helposti tinkimällä puolet Shanghain hinnoista. Taidanpa asua Kiinan kalleimmassa kaupungissa :-(



Beijing duck.

Neljän päivän Pekingin vierailulla ei ehdi kaikkea. Yöelämä, katumarkkinat ja iso liuta temppeleitä jäi näkemättä ja kokematta. En vaihtaisi tuntemaani Shanghaita kokemaani Pekingiin, mutta onneksi täältä sinne pääse parissa tunnissa!

3 comments:

Anonymous said...

Huijaritaksit ovat tuskin suurin syy, miksi Kiinaa tulee hävetä olympialaisissa:

*****
Amnesty: Olympialaiset verukkeena Kiinan ihmisoikeusrikoksille

Julkaistu: 30.4.2007 11:31

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International syyttää Kiinaa ihmisoikeuksien polkemisesta ensi vuoden olympialaisten perusteella. Järjestön maanantaina julkaiseman raportin mukaan ihmisoikeusrikokset ovat lisääntyneet Kiinassa kisojen lähestyessä.

Raportti kertoo, kuinka ihmisiä on pakotettu jättämään kotinsa olympialaisten rakennushankkeiden vuoksi. Monia häädöistä valittaneita on pidätetty.

Amnestyn mukaan olympiakaupunki Pekingissä ihmisiä on vangittu jopa neljäksi vuodeksi ilman oikeudenkäyntiä. Lisäksi useita Kiinan hallinnon vastustajia on asetettu kotiarestiin.

Amnesty kritisoi myös Kiinan kiristyvää otetta maan viestimistä. Aiemmin Kiina lupasi turvata niin kotimaiselle kuin ulkomaisellekin medialle täyden toimintavapauden kisojen aikana.

Amnesty vaatii Kansainvälistä olympiakomiteaa puuttumaan Kiinan tilanteeseen. KOK ei ole vielä kommentoinut järjestön raporttia.
*****

Lisäksi kiinnostaisi kovasti tietää, tarkoittaako "kommunistisuus" tässä kohdin vain arkkitehtuurista tyylisuuntaa vai muutakin?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Mä yhdyn tuohon rodrigon mielipiteeseen... :)