19.4.08

Käärmes

Pallokalan sijasta olo on alkanut olemaan kuin vaihtolämpöisellä matelijalla. Noh, eiku patterit vaan taas yöksi päälle.

Olen kertonut kaikille kanssani aikaa viettäville, että olen paastolla, mikä helpottaa huomattavasti menojen suunnittelua. Tällä viikoilla pizzat, hampurilaiset ja tacot ovat jääneet väliin. Onneksi Kiinassa on tuoreista kasviksista sekoitettuja mehuja saatavilla katukojuista ja ravintoloista aivan erityyliin kuin Suomessa. Nyt on tullut sitten kokeiltua kuinka selleri sopii omenamehuun, tai miten inkivääri-minttu maustaa persikan. Yllättävän hyviä löytöjä on tullut tehtyä. Hmmm, pitäisiköhän joskus vilaista cocktail-tarjonnan lisäksi muutakin juomalistaa?

Olo on yleisesti ollut hyvä ja energinen. Muutamaa heikosti nukuttua yötä lukuunottamatta kaikki on mennyt hyvin. Itseäkin ihmetyttää kuinka ei ole nälkä, tai heikko olo. Ilmeisesti siis mehuvalinnat ovat olleet oikeita. Sillä selvähän se on, että jos paaston aikana tulee kurja olo on jotain pielessä.

En oikein osaa sanoa miksi paasto tuntuu tekevän hyvää. Varmasti sillä on paljon tekemistä yleisesti epäilyttävien ruoka- ja juomavalintojeni kanssa. Ainakin nilkkojen ja ranteiden ympärykset ovat kaventuneet, mikä viittaa nesteiden poistumiseen. Samoin on kiva kun sormukset irtoavat sormista ilman saippuaa...

Liikkua jaksaa itseasiassa aikaisempaa enemmän, ja toisin kuin kirjallisuudessa uhkailtiin, niin keskittymiskyky tuntuu parantuneen. Ja tietysti aikataulupaineita helpottaa ruokaan liittyvän toiminnan poistuminen kalenterista. Hyvin mielin siis vielä paastoa etiäpäin muutama päivä, ja sitten aletaan palauttelemaan ruokavaliota entiselleen.

1 comment:

Jonna said...

Hyvä että onnistui!