28.5.08

Aina tätä samaa mango...

...margaritaa!! Eli Wappua juhlittiin Manilassa. Aikaisemmassa postauksessa totesin Filsujen reissusta, että Manilaan kannattaa palata kaupunkilomalle. Nyt kun Shanghain kevät on ollut tavanomaista vaihtelevampaa, niin loistava pakokohde oli tasaisesta 30 asteen lämmöstä nauttiva Manila.

Manilasta monilla matkailijoilla on huonoja kokemuksia, ja monet ohittavat kaupungin kiireellä. Itselleni Manila kuitenkin osoittautui Bangkokin veroiseksi viikonloppukohteeksi. Ilmasto on ympäri vuoden hyvä, hinnat vielä muutakin Kaakkois-Aasiaa alhaisemmat, historiallisia nähtävyyksiä mukava määrä, palvelukulttuuri hengissä ja tarjontaa niin ravintoloissa, kuin ostospaikoissa löytyy.

Mangomargaritojen (huom. vihreiden) lisäksi nautimme siis yllättävän hyvistä ostosmahdollisuuksista. Mukaan lähti runsaasti vaatteita, kenkiä, kirjoja ja laukkuja. Katukuvastakin huomasi, etteivät kaikki filippiinoneidot enää ole siroimmasta päästä ja kauppojen vaatekoot ylsivätkin XL:ään asti.

Majailimme taas Makatissa, Manilan parhaalla alueella. Aivan hotellin parvekkeen alla sijaitsi alueen useista ostoskeskuksista Greenbelt 1-5, hotellia vastapäätä Ayala Centre, kadun toisella puolella Atrium ja kiven heiton päässä Glorietta 1-3. Ei siis tarvinnut lähteä merta edemmäksi shoppaamaan.



Makati by day.

Manilassa sijaitsee myös Aasian suurin ostoskeskus SM megamall, joka levittäytyy kilometrin pituiselle alueelle. Ostoskeskus pitää sisällään ravintoloiden ja kauppojen lisäksi mm. luistinradan, elokuvateattereita ja keilahallin. Osuimme ostarille viikonloppuna, joten yksin ei tarvinnut olla. Toisaalta aika oli loistava, sillä viikonloppuisin ostarin käytävät täyttyvät tarjouskojuista, joista mukaan lähti mm. laukkuja 4-6 euro/kpl.



Wet skating in SM megamall.

Historiastaan johtuen on Filsuissa englanninkielen asema aivan toista luokkaa, kuin muualla Kaakkois-Aasiassa. Englanninkielisen kirjallisuuden lisäksi päätimme hyödyntää maan kaksikielisyyttä piipahtamassa elokuvissa. Harvinaista herkkua Kiinassa asuville.

Siinä missä Suomessa asuessani kävin leffassa noin kerran kuussa, en nyt ole käynyt elokuvissa yli vuoteen. Valikoima ei ollut huikea, Manilassa teattereita löytyy jokaisesta ostoskeskuksesta, mutta leffojen valikoima ei ole kummoinen. Lehdestä selvisi että Manilan teatterit pyörittävät parhaillaan kolmea elokuvaa. Valitsimme katsottavaksi Ironmanin.

Itse leffa ei ollut kummoinen, mutta kyllähän elokuvissa on hauska käydä. Kokemukseen liittyy tietystikin sapuskat, irtsarit ja limut. Ja jos päättää nauttia elokuvista Manilassa kannattaa muistaa ottaa mukaan lämpöistä vaatetta, sillä salin jäähdytyksessä ei ainakaan ollut säästelty.



Makati by night.

No comments: