15.5.08

Huh kiirettä!

Huhtikuun Chengdun reissun jälkeen ilmassa on ollut hieman aikataulupaineita. Vieraiden kanssa aikaa viettäessä jää muu tietysti vähemmälle huomiolle, ja kun siihen lisää vielä pikaisen pakkauksen ja matkan Manilaan, niin pian huomaakin to-do-listan kasvaneen.

Asiaa ei auta että paluun jälkeen edessä oli neljän päivän sisään uusi reissu...tällä kertaa Suomeen!
Viime viikolla siis heitettiin kamat kasaan, kerättiin vuoden aikana kertyneet tulijaiset ja ei kun menoksi.

Siitä on yli vuosi aikaa kun olen viimeksi vieraillut Suomessa (tai missään länsimaassa), ja muistissa oli vielä viime kevään hieman stressaava ja epämiellyttävä reissu jäätävään pohjoiseen.

Kuten viimeksikin, tällä kertaakin ennen vapaalle heittäytymistä luvassa on muutamia tenttejä, joihin luku on jäänyt aivan viime päiviin. Tavoitteena on myös naulata viimeinen piste golf-harrastuksen päälle, ja suorittaa green card intensiivikurssilla. Joka tietysti on samaan aikaan kuin tentit...
Luvassa on myös luokkakokous, sillä blondin lukio-ajoista kun sattuu keväällä tulleen kuluneeksi 10 vuotta!

Jotain kuitenkin on otettu opiksi viime vuotisesta. Kalenteria ei ole ympätty täyteen kaveritapaamisia, ja sukulaiset on päätetty tällä visiitillä kylmästi laiminlyödä. Muutenkin päätin ennen matkaa keskittyä tekemään Suomessa asioita mitä itse haluan tehdä. Tuntui, että muilta löytyi viimeksi liikaa oletuksia miten tulen aikani Suomessa viettämään. Pakolliset asiat, jotka täytyy hoitaa aina niin joustavan Suomen julkishallinnon kanssa aiheuttavat kyllä tarpeeksi harmaita hiuksia.

Katsotaan kuinka tällä kertaa käy: palaako Shanghaihin hyvin levännyt ja rentoutunut, vai ärtynyt ja Suomeen täydellisesti kyllästynyt blondi. Lomamatkahan tämän olla pitäisi.

No comments: