20.10.06

Jakartan nähtävyydet 1 - Ancol Dreamland

Ancol Dreamland on Jakartassa rannalla sijaitseva Särkänniemen tyylinen huvialue. Alueella on mm. huvipuisto (Dunia Fantasi), meriakvaario (Sea World), eläinesityksiä (Gelanggang Samudra), vesipuisto (Atlantis Water Adventure) ja ainakin toistaiseksi jääkaupunki (Ice World Ancol, kunnes se sulaa, ihihihiii....).
Edellä mainituista tutustuin eläinshowhun, meriakvaarioon ja huvipuistoon. Aikaa oli kaksi päivää, joten valintoja oli tehtävä. Vesipuisto hieman arvelutti Jakartan likaisuudenkin vuoksi. Ja jotenkin tuntui, että jäätä ja lunta on jo tullut nähtyä tarpeeksi koko loppu elämäksi...

Gelanggang Samudra oli eläinesityksiin keskittynyt puisto. Eläinten lisäksi puistossa oli 4D-teatteri. Alue oli koristeltu sekalaisilla tarujen aiheilla. Liekö Ramadanista johtuen, mutta paikka oli remontissa olevan oloinen, ja katsojia oli esityksissa vain muutamia. Paikka on kyllä mielestäni käymisen arvoinen, eläinten esitykset olivat hauskoja (ei pidä pohtia liikaa koulutusmetodeja, et voi asialle kuitenkaan mitään). Esitykset oli ajoitettu niin että ne pystyy kivasti katsomaan putkeen, ja turhia siirtymisaikoja ei ollut. Muutenkin tuli erittäin ohjattu olo, koska kun yhdestä esityksestä poistui, odotti portilla työntekijöitä, jotka erittäin aktiivisesti alkoivat ohjaamaan seuraavaan esitykseen. Muuten alueella ei ollut paljoa tarjota, ruokapaikkoja/myymälöitä ei ollut totuttuun (odotettuun?) tyyliin, ja alueen koristeellisista rakennuksista jäi hieman sekava olo. Punainen lanka tuntui olevan hukassa, tai ehkä se oli hukkunut korjauksessa olevien rakennusten/aitausten sekaan.



Ympäri puistoa löytyi sekalaisten tarujen hahmoja.

Aloitimme kierroksen merileijonista. Todella vekkuleita otuksia. Ja olimme aluksi ainoat katsojat. Melkein siis privashow. Sirkusteema.



Katso merileijona hyppää...



Viikset helpottivat pallon pitelyä.

Seuraavaksi vuorossa olivat delfiinit (jee, mun lempparii!). Parempi show kuin Särkänniemessä. Jeps, taas ontuva vertaus. Mutta kun ei ole muita vertailukohteita. Delfinaario oli tuhannen ja yhden yön teemalla.



Lumpa.



Pallon kuljetus oli ilmeisesti delfiinien lempparia. Esityksessä viereisiin altaisiin lentäneet pallot otettiin heti käyttöön.



Lumpa ja tulirengas.



Lumpa lumpa. Bahasa indonesia on siitä hauska kieli, että jos jotain on monta, niin sanotaan se sitten kahteen kertaan.

Sitten vuorossa sekalainen eläinshow. Taas sirkusteema. Tämä hieman pelotti, kuinka pahaa eläinten näkeminen tekee, mutta hauskanoloinen esitys, ja eläimet näyttivät hyväkuntoisilta.



Saukko ja tasapainotehtävä.



Saukkojen korismatsi.



Pikku-karhu.



Kaverille taitaa ruoka maittaa.



Miksi sinulla on niin iso suu?

Eläinten jälkeen vuorossa oli 4D-teatteri. Teatteri oli koristeltu Maya-teemalla, ja esitys oli Amazon-teemalla. Positiivinen yllätys oli esityksen kantaaottavuus (en olisi uskonut moista siellä näkeväni). Jättiläismerikilpikonnat ja kalastusverkot. Sademetsät ja hakkuut. Ongelmia jotka kaikki koskettavat myös Indonesiaa.



Samudra 4D.

Esitykset kestivät 15-40 minuuttia ja siirtymisaikaa oli yleensä noin 15 minuuttia. Kaikkia esityksiä säesti juonto ja musiikki. Ilmeisesti indonesiaksi olevat käsikirjoitukset olivat hauskoja, sillä muita paikalla olijoita nauratti. Delfiinishowta säesti lisäksi mahtipontinen musiikki, joka oli hienosti ajoitettu esitykseen.
Puiston vieressä oli Sea World, joten sisäänkäynniltä toiselle siirtyminen ei vienyt aikaa. Sea Worldiä oli mainostettu paljon, ja odotukset olivat korkealla. Mutta, mutta...

Kun astuimme sisään, eteen aukeni iso pyöreän muotoinen tila. Aloin kiertää tilaa samalla vilkuillen reittiä yläkertaan. Noh, mitään muuta tilaa ei ollut. Akvaario on siis käytännössä yksi huone. Pienin meriakvaario missä olen ikinä käynyt. Ei silti välttämättä laisinkaan huono. Vedenalainen tunneli ei ollut hääppöinen, eikä seinäakvaarioissa ollut mitään kummallisuuksia, mutta haiden ruokintashow oli kiva nähdä, ja päältä avoimet eläinten "koskettelualtaat" olivat eksoottisia. Altaissa oli mm. kilpikonnia ja pieniä hai-kaloja. Minkäänlaista valvontaa ei ollut, oli vain kyltti jossa kehotettiin koskettamaan eläimiä rauhallisesti. Muistelin siinä kilpparia silitellessäni, että kilppareilla taisi olla aikamoiset leukavoimat...



Indonesialainen mökötys-kala. En varmaan katso teitä. En katso.



Manaatti. Erittäin uhanalainen.



Japanilainen ateria.



Krokoja. Ei silitysallas.



Haiden ruoka-aika.



Toivottavasti kilpparista tuntui yhtä hyvältä.

Eläinten kanssa meni yksi päivä, joten huvipuisto jäi toiselle päivälle. Huvipuistossa olikin jo enemmän kojuja (kiinteä hintaisia) ja ravintoloita. Ilmeisesti Ramadanista (?) johtuen isoimmat (tasoikkaimmat?) paikat olivat kuitenkin suljettuja. Hyvää indonesialaista ruokaa sai kuitenkin katukeittiötyyppisistä paikoista. Ja löytyihän puistosta myös McDonald's, jos paikallinen ruoka ei kiinnosta.

Puisto oli jaettu teema-alueittain. Teemoina olivat eri maanosat. Oli mm. Amerikka, Eurooppa, Egypti ja Indonesia. Mitenkään kokonaisvaltaisesti looginen aluejako ei ollut. Amerikka oli villi-länsityylinen, ja siellä oli Indonesialaiset katukeittiötyyppiset ravintolat. Euroopan laidalla sijaitsi McDonald's. Egyptissä oli puiston 4D-teatteri, joka esitti esityksen tähtien sota-teemalla. Egyptin vieressä oli ehkä alueen eksoottisin "laite", interaktiivinen tähtien sota-ajelu. Vaunusta käsin saa itse ampua örkkejä, ja aseessa oli pistelaskuri. Valitettavasti muutamat laitteet, mm. iso vuoristorata, olivat poissa käytöstä (Ramadan-huolto?).



Tukkijoki villissä lännessä.



Nukketaloon mentiin veneellä. Talossa oli oli nukkeja eri maittain. Pohjoismaita ei löytynyt.



Helvatin härveli.




Dunia Fantasi 4D.

Ancol Dreamlandissä olisi kulunut muutama päivä lisää helposti, alueella on ilmeisesti jonkinlainen hiekkarantakin, vaikkakin meressä uiminen Jakartan edustalla ei kyllä houkuttanut. Palmujen katveessa olisi silti voinut lojua tovin :-)

2 comments:

Anonymous said...

Mukavia matkakertomuksia; näitä lisää. SM

Shanghaig said...

Kunhan vaan pääsee matkustelemaan lisää ;-)