13.12.06

Shanghain nähtävyydet 4

Shanghaihin alkaa hiipimään talvi, sateet ovat loppuneet ja ilma on kirkas. Loistava näköalojen tiirailukeli. Lämpötila pyörii plus viiden asteen paikkeilla. Taitaa tulla vihreä joulu :-)
Koska ilmat ovat olleet ok, on tullut kierreltyä ulkoilma nähtävyyksiä. Tällä kertaa suuntana on ollut keskusta (Puxin puoli).



Vanhan kaupungin silta.



Teehuone.

Shanghain vanha kaupunki tarjoaa vesikaupunkimaisia maisemia aivan Shanghain ostoskatujen lähettyvillä. Vanhojen rakennusten, lukuisten ravintoloiden ja kauppojen lisäksi vanhasta kaupungista löyty Yuyuanin kivipuutarha. Ihan ok nähtävyys kaikkina vuodenaikoina. Vanhan kaupungin kaupat myyvät samaa kiinakrääsää kuin vesikaupunkien kujien kojut. Silkkiä, viuhkoja, lasia, huiveja, laukkuja ja tauluja.



Maa ja vesi tasapainossa.



Syksyinen lohku.



Yuyuanin silta.

Vanhasta kaupungista nopean taksimatkan (tai kauemmin kestävän kävelyn) päässä Bundilta lähtee Huangpu jokiristeilyt. Risteilyjä löytyy tunnin keskustaristeilystä kolmen tunnin Yangtze-joen haaraan ulottuvaan risteilyyn. Lautoissa on lämmitettyä tilaa yleensä ala- ja yläkannella. Se mikä lämpötilassa hävittiin voitettiin näkyvyydessä.



Monument to the People's heroes. Ei hääppöinen nähtävyys. Bongaaminen lautalta riitti.



Täällä seilataan punaisen lipun alla.



Auringonlasku Huangpu-joella.

Keskustan alueen ehkä kuuluisin antiikkikrääsäkatu on useimpiin turistikarttoihinkin merkitty Dongtai lu. Kadulla on myynnissä vähän huonekaluja, ja enemmän krääsää eri vuosikymmeniltä. Tai kopioita eri vuosikymmenten krääsästä. Täältä mukaan tarttuu Mao-lakit, kommunismi-julisteet, puiset koristeelliset lippaat, kiviveistokset, posliinikulhot, kuparilukot ja vedettävät kellot.



DongTai Lu.

Illan hämärtyessä voi siirtyä ihmettelemään Nanjingin neonvaloja, tai illalliselle esim. Xintiandin alueelle. Xintiandi on matalista vanhan tyylisistä rakennuksista muodostuva taide/ravintola-alue keskustan kupeessa. Arkkitehtuuri antaa mukavaa vaihtelua futuristiseen rakennustyyliin. Illalliselämys riippuu sitten aivan ruokapaikasta. Myös paikkojen hinnat vaihtelevat laidasta laitaan. Koska Xintiandissa pienelle alueelle on keskittynyt paljon ravintoloita pitäisi jokaiselle kuitenkin löytyä jotain. Brazilialaisesta pihvistä nuudelikeittoon.



NanJing Lu.

Ei niinkään nähtävyys, kuin kokemus, ovat Shanghain sunnuntaibrunssit. Jos Shanghaissa viettää viikonlopun kannattaa mielestäni varata brunssi jostain Shanghain keskustan hotellista, tai ravintolasta. Useimmat hotellien brunssit ovat buffet-tyylisiä, kun taas ravintoloissa suositaan annoslistoja. Hotellien (ja joidenkin ravintoloiden) brunssin saa free flow kuoharilla/shampanjalla (toki hintaan kuuluu silloin virvoitusjuomatkin). Oikein mainio viikonlopun lopetus. Suositella voin ainakin JW Marriottin (Marriott Cafe) ja Radisson SAS:n (Epicure on 45) brunsseja. Loistavat maisemat ja hyvä ruoka. Ensimmäinen shampanjalla, hieman hinnakkaampi, ja jälkimmäisenä mainittu kuoharilla, hieman edullisempi. Mmmmm, nam!



Hillittyä taustamusaa.



Epicure on 45:n maisema.

No comments: