4.12.06

Tämä on Kiina - hyvä Kiina päivä

9:00 Aurinko paistaa makuuhuoneeseen. Kuulen pehmeän hurinan vierestäni. Avaan silmät. Kissa on käpertynyt kehräämään sängylle osuvaan aurinkoiseen kohtaan.

9:10 Käyn vaa'alla. Edellisen päivän epäonnistuneen taksin metsästyksen, ja useiden väliin jääneiden lounaiden takia huomaan painoni pudonneen kaksi kiloa. Painan vähemmän kuin kahdeksaan vuoteen. Hymyilyttää.

9:40 Kuljen asunnon läpi ja huomaan likaiset vaatteet lattialla, ruuan murut lasipöydillä, likaiset astiat keittiössä ja ylitse pursuavan roskiksen työhuoneessa. Kissan karvoja leijailee ilmassa. Minun täytyy kuitenkin lähteä. Päivän ohjelmassa on kuntosali, lounastapaaminen, kynsien huolto ja matkalaukkujen pakkaus.

9:50 Kuntosali on viereisessä talossa, joten siirtymiseen ei mene aikaa. Kiinassa expatteja asuttavissa taloyhtiöissä on melkein aina kuntosali. Vaihdan vaatteet ja siirryn salin puolelle. Päivisin sali on käytännössä melkein aina tyhjä, joten personal trainerin tekemän kunto-ohjelman suorittaminen on helppoa, eikä laitteisiin tarvitse jonottaa.

11:00 Päätän käydä uimassa salin altaassa.

11:30 Altaan jälkeen otan suihkun ja kunnon löylyt saunassa. Pikaisen suihkun jälkeen haen automaatista kylmää vettä juotavaksi ja sujahdan porealtaaseen vilvoittelemaan.

12:00 Aika ehostaa itsensä kaupunki kuntoon. Jotkut kuntosalit tarjoavat voiteiden ja hiustuotteiden lisäksi asiakkailleen oman säilytyslokeron, jottei tarvitse raahata mukanaan kaikkia salikamppeita.

12:15 Olen taksissa matkalla keskustaan.

12:30 Istun puistossa järven keskelle rakennetun ravintolan terassilla ja siemailen valkkaria. Siristän silmiäni auringon paisteessa, ja katselen järven toisella puolella mahjonkia pelaavia kiinalaisia miehiä. Kuulen lintujen laulua, mikä on Shanghain keskustassa todella harvinaista.

13:30 Lounas jälkiruokineen on nautittu, ja kuitista raaputtamalla voitin 20 rmb:tä. Kiinassa kuiteista voi raaputtamalla voittaa rahaa. Tämä on Kiinan hallituksen tapa motivoida ihmisiä pyytämään ostoksistaan kuitit, jolloin yritykset joutuvat maksamaan verot. Päätämme lähteä ostoksille läheisille markkinoille. Heilutamme taksin puistonreunalta.

14:30 Markkinoilta mukaan tarttuu olkalaukku, korkokengät, korusetti ja aurinkolasit, jotka otan heti käyttöön. Mietimme mitä haluaisimme tehdä seuraavaksi.

15:00 Lojun nojatuolissa puoliksi makuuasennossa siemaillen haaleaa kiinalaista teetä. Kiinalainen nuori nainen pesee jalkojani lämpimällä vedellä täytetyssä vadissa. Taustalla soi hiljaa kiinalainen musiikki. Päätimme shoppailun jatkeeksi mennä jalkahierontaan.

17:00 Saavun kauneushoitolaan. Ystävällinen vastaanottoapulainen ohjaa minut istumaan ja manikyristi aloittaa kynsien huollon. Shanghaissa ei yleensä tarvitse varata aikaa mihinkään. Periaate on että kysyntään on parempi pystyä vastaamaan, muuten asiakas menee muualle. Ja henkilöstöstä Kiinassa ei ole pulaa.

18:30 Kynnet huollatettuani suuntaan takaisin kotiin. Huomaan, että Ayi on siivonut edellisen illan sotkut, ja vielä lisäksi ruokkinut kissan ja putsannut hiekkalaatikon.

18:40 kaadan itselleni lasillisen punaviiniä, ja tilaan ruokaa kotiin. On aika alkaa pakkamaan pitkää viikonloppumatkaa varten. Päätän ottaa mukaan uudet teettämäni vaatteet, ja päivälliset markkinaostokseni.

19:00 Olen juuri saanut matkalaukun pakattua kun ruokalähetti saapuu. Lähetti kysyy onko minulla heidän kuponkiaan käyttämättä. Saisin kuljetuksen ilmaiseksi. Hymyillen annan kupongin ja rahat.

19:30 Lojun sohvalla kissan kehrätessä sylissäni, ja katselen ulkona räiskyvää ilotulitusta. Joku on muuttanut taloon. Kylpyvesi on täyttämässä isoa mosaiikkiammetta.

20:00 Kaadan skumppaa korkeavartiseen lasiin, sytytän kynttilät ja jasmiinisuitsukkkeet. Sammutan kylpyhuoneen valot. Valun ammeeseen vaahdon joukkoon. Kuuma höyry saa ikkunat huuruun. Valun syvemmälle ja nojaan pääni altaan reunalle. Suljen silmäni ja maistan kylmää skumppaa. Hyvää, uusi merkki jota tilasin laatikollisen kotiinkuljetuksella. Yleinen viinien toimitustapa myös yksityishenkilöille Shanghaissa.

20:10 Avaan silmäni ja katselen ikkunan huuruisen lasin ja kylvystä nousevan höyryn läpi näkymää kaupungin yli. Kaukana horisontissa Oriental Pearlin valot vaihtuvat: punainen, sininen, vihreä, punainen...


Välillä olen todella onnellinen että olen täällä.





Yang. "Aurinko", "auringon puoli", maskuliininen, valoisa, lämmin, aktiivinen.

No comments: