Olympialaiset ovat tulossa Pekingiin rytisemällä. Koko maan kattavasta olympiahuumasta ei kait ainakaan vielä voi puhua, sillä Shanghaissa maailma pyörii 2010 järjestettävän Maailman näyttelyn ympärillä, kun taas Pekingissä se on vain ja ainoastaan kesän 2008 olympialaiset.
Countdown.
Niinpä nähtävyyksiä korjataan vauhdilla, ei sinällään siis mikään paras aika vierailla Pekingissä. mm. Kielletyssä kaupungissa ja Kesäpalatsissa ei edelleenkään pääse vierailemaan kaikissa rakennuksissa. No jännityksellä odotan millaiset olympialaiset ovat tulossa, ja miten Kiina käsittelee kaiken julkisuuden.
Mutta olympialaiset ovat siis vasta hämärä kuva tulevaisuuden horisontissa. Näinä päivinä Pekingissä voi mm. käydä ampumassa Kiinan armeijan aseilla. Ja sitähän piti kokeilla.
These were not on the menu.
Asevalikoima koostui lähinnä pistooleista, rynnäkkökivääreistä ja konekivääreistä. Näytillä oli toki muutakin varustusta, mutta mitään singon tyyppistä ei valitettavasti päässyt kokeilemaan.
First weapon of choice. Chinese 9 mm pistol QSZ92.
Halpaa hupia ampuminen ei ollut, joten päätimme valita muutaman kokeiltaviksi vain kiinalaisen rynkyn ja 9 mm pistoolin. Tarjolla olisi toki ollut tutumpiakin klassikoita itänaapuristamme, mutta kerran Kiinassa ollaan.
Second weapon of choice. Chinese 5,8 mm automatic rifle QBZ95.
Ampumaradalla kuvaaminen oli kiellettyä, eikä salaa kuvaaminen kaikkien aseiden kanssa heiluvien Kiinan armeijan sotilaiden joukossa houkutellut. Mutta vaikkei kuvaa saatu niin kivaa oli! Ja edellä mainituista aseista blondin kannattaa selvästikin panostaa rynkkyihin salamurhaajan uraa suunnitellessa.
Sen lisäksi ettei ampuminen varsiniasesti ollut ilmaista huvia, niin paikan löytäminen oli pekingiläiselle taksikuskille ollut työn takana. Ampumarata osoittautui sijaitsevan lähellä Badalingin Kiinan muuria, joten päätimme yhdistää matkaan vierailun Ming haudoilla. Tai yhdellä niistä.
Changelingin hautaa oli kehuttu LP:ssä kiinnostavimmaksi haudoista joten taksi parkkiin ja tulkkaamaan alueen karttaa. Olihan kyseessä tietysi komea hauta, vaikka hieman arvoitukseksi jäi missä kohti itse hauta on sijainnut. Alue ei kauheasti onnistunut säväyttämään. Missään tapauksessa Ming haudat eivät ole sellaisenaan päivämatkan arvoisia. Yleensähän ne toki yhdistetään vierailuun Badalingissa. Tai ampuradalla ;-)
Changeling's tomb.
Tällä vierailulla oli myös maistettava Pekingin ankkaa Pekingissä. Eikä sekään aivan ongelmitta onnistunut. Ensimmäinen yritys tehtiin järven rannalla olevassa ravintolassa, jossa mei you-vastaus tuli nopeasti. Ovatko ankat ehkä loppu Pekingistä?
Houhai lake and restaurant area.
Toinen yritys keskustassa sijaitsevassa ravintolassa palkittiin muutamalla siivulla rapeaa herkulllista nahkaa, ja pienellä vadilla lihasiivuja joissa oli hieman nahkaa päällä. Ja se oli puolikas ankka. Tämän kokemuksen perusteella tyydyn jatkossakin syömään Pekingin ankkani Shanghaissa.
Mutta Pekingin tarjoaa kulinaristille paljon muutakin. Aivan hotellimme vieressä sijaitsi Dongmenin yöruokamarkkinakatu. Tavallisten hedelmien, lihavartaiden, rapuvarteiden, mustekalavartaiden, munuaisten ja banaanipallojen lisäksi kadulla oli, kai suurimmaksi osaksi turistien huviksi, tarjolla ötököitä ja eksoottisimpia elimiä.
Kokeilun tulos, asteikolla 4-10:
- Pieni heinäsirkka - 5 (maistuu kalalle, yöäk en syö)
- Pieni skorpioni - 8 (kivan rapea, pikkasen "piikikäs"syötävä)
- Pieni skorpioni - 8 (kivan rapea, pikkasen "piikikäs"syötävä)
- Torakka - 6 (lihaisa, mutta ei kauhean maukas)
- Toukka - 9 (oiiikein nam!)
- Tuhatjalkainen - 7 (ei oikein maistu miltään, ja todella "piikikäs" syötävä)
- Lampaan kivekset - 6 (ei maistu miltä luulisi, mutta ei minun makuuni)
Yes. It is what you think.
Kannustan kokeilemaan. Ötökät paistetaan upporasvassa, kun taas elimet grillataan ja maustetaan. Ei laisinkaan yököttävä kokemus. Toukkia jäi jopa hieman ikävä.
1 comment:
Moi,
Annoin sulle Rocking Girl Blogger-palkinnon. Blogimerkinnästäni lisätietoja:
http://tapahtumahorisontti.blogspot.com/2007/08/wham-bam-thankyou-maam.html
Sonja
Post a Comment