10.8.07

Ruoka elämää Shanghaissa

Ihania allasiltapäiviä on jo muutaman päivän ajan varjostanut ikävä tuuli. Joo, joo, se viilentää, mutta kiinni pitäminen sandaaleista, kirjasta, pyyhkeestä, aurinkolaseista, aurinkotuolista jne. ei mitenkään tee altaalla loikoilua nautinnollisemmaksi. Noh, tyynempiä kelejä odotellen.

Muuten kesän rutiinit eivät juurikaan poikkea talven rutiineista. Teen kaikkea edelleen epäsäännöllisen säännöllisesti. Tosin liikunta on kuluneiden kuukausien aikana rajoittunut altaalla polskimiseen ja nähtävyyksien kiertelyyn. Mikä tietysti näkyy vyötäröllä muutamana lisäkilona. Toisaalta ihme etten ole lihavampi......



Meikäläinen rakastaa hyvää juomaa ja ruokaa. Lemppari juomiini kuuluu mm. skumppa, pina coladat, margaritat ja cosmot. Lempiruokiini pizzat, hampurilaiset, lohkoperunat, tacot ja kookosmaitocurryt. Ja kaikki on aina parempaa friteerattuna. Esim. cheddarjuusto kuorrutettuna ja upporasvassa keitettynä majoneesikastikkeella kuulostaa loistavalta välipalalta.



Pääsääntöisesti ruokaa pitää aina olla saatavilla, ja sitä on oltava tarpeeksi paljon. Eli siis ruoka ei saa ikinä loppua kesken. Mieluummin liikaa kuin liian vähän. Nam!





Kiina on tuonut lemppariruokiini jotain uutta. Ei välttämättä terveellisempiä vaihtoehtoja, mutta uusia. Tulinen kasvisnuudelikeitto on varsinkin kylmällä kelillä herkullista, kun taas jäävuorijälkkärit ovat kesällä ihania. Laimea kiinalainen olut sopii juuri hyvin tuoreiden chilien kera tarjottavaan suolaiseen kanaan tai nautaan, pähkinakanan happamuus vie kielen mennessään, soijassa liotetuista ja chilillä höystetyistä lootuksen juurista tai isoista vihreistä chileistä puhumattakaan.




Vaikka viikkorutiineihin kuuluu kohtalainen määrä liikuntaa, tulee siitä usein tingittyä tapaamisten, matkojen tai sairastelun vuoksi. En halua missään tapauksessa antaa aktiivisuudestani väärää kuvaa. Sanoisin siis että harrastan liikuntaa kolme kertaa viikossa noin puolet vuodesta. Toisena puolikkaana en liikauta evääkään :-)

No comments: