21.8.07

Zhujiajiao & Haining

Vaikkei (ja ehkä juuri siksi) kesä ole Kiinassa mikään erikoisempi matkailuaika, niin loistavien kelien puolesta (Shanghaissa jo kolmatta kuukautta yli 30 astetta lämmintä) kannattaa lähteä kiertelemään muuallekin kuin yhtiön uima-altaalle.Fast food.

Itselläni jo kevään satoa ovat muiden vesikaupunkien ohella uudet tuttavuudet Zhujiajiao (vesikaupunki) ja Haining (nahkakaupunki).Bridge of Zhujiajiao.

Molemmat ovat lyhyen ajomatkan päässä Shanghaista. Zhujiajiaoon lähtee Shanghain stadionilta 20 minuutin välein busseja aamuisin. Ja samalla aikavälillä pääsee iltapäivisin paluumatkalle Shanghaihin.Venice of Shanghai.

Zhujiajio on lähempänä kuin muut vesikaupungit, joten jollei aikataulu anna periksi, tai mieli tekee käydä vain pikaisella kanava-ajelulla, niin Zhujiajiao on kätevin vaihtoehto. Siksipä sinne tuli suunnattua uusinta visiitille viikonloppuna. Kylästä löytyy muutamia nähtävyyksiä, ja kiitettävä määrä markkinakrääsää. Paljon kiinalaisia ravintoloita ja tietysti kanavia. Joka miehen "kesäpalatsi" päiväksi viileä vaihtoehto.Jade hall.

Ja jos Shanghain kangasmarkkinoiden keinonahkakauppiaat alkavat kyllästyttämään, voi aitoa nahkaa ja turkiksia lähteä etsimään Hainingista. Kylässä on useita isoja markkinahalleja, jotka ovat täynnä nahkatavaroita, asusteita ja vaattteita sekä turkiksia myyviä liikkeitä. Tosin täälläkään kaikki mikä kiiltää ei ole kultaa, joten silmä tarkkana!Haining's market hall.You get what you ask for.

Nahkatakit lähtevät malllista ja tinkimistaidoista riippuen ainakin hintaan 400-3000 rmb (40-300 eur). Minkeistä en tohtinut keskustella...

No comments: