12.11.07

Xian city

Viileästä kelistä huolimatta Xianin kaupunki osasi olla edukseen. Ihmiset olivat iloisempia, puheliaampia ja kohteliaampia kuin Shanghaissa. Ja tietysti hinnat olivat yleisesti halvemmat. Täällä ravintolassa pitkänenäkin voi saada nuudelikeiton yhdellä yuanilla!



City wall.

Kaupungin nähtävyydet eivät aivan lyöneet laudalta Huashanin maisemia. Vanhaa kaupunkia ympäröivä muuri ei ole kummoinen nähtävyys, vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevat kello- ja rumputorni ovat nopeasti nähty, eikä villihanhi pagodat jaksa säväyttää Pekingin temppelien jälkeen.



Bell tower.

Xianista mieleenpainuvimmat muistot jäivät muslimikorttelista. Kaduilta joilla yötä päivää myydään lämmintä ruokaa ostajan silmien edessä valmistettuna. Ruuan voi nauttia joko paikan päällä muovituolilla keikkuen, tai ottaa mukaansa. Ruokapaikat ovat auki aamusta yöhön, mutta vasta illan hämärtyessä katujen elämä vilkastuu, ja viimeisetkin myyjät raahavat kärrynsä markkinapaikalle.



Drum tower.

Omia lemppareitani oli maustetut lammas- ja nautavartaat grillattuna, tulisesti maustettu suolainen leipä grillattuna, lämmin pitaleipä täytettynä maustetulla lammasohramuhennoksella ja tietysti kaikkien aikojen Kiina suosikkini höyryävän kuuma nautanuudelikeitto, tällä kertaa höystettynä viinietikalla, chilillä ja korianterilla. Muutaman asteen lämmössä ulkona nautittuna aivan loistava välipala!



Big wild goose pagoda.



Next to big wild goose pagoda you can find some souvenirs.

Ruuan valmistamisen lisäksi muslimit osaavat toki kiinassakin kaupankäynnin. Muslimikorttelin yhteyteen on pesiytynyt paikalliset feikkimarkkinat. Tällä kertaan mukaan lähti mahjong-peli.



Muslimic quarter.

Shanghaihin verrattuna Xianin keskusta on pieni, eikä liikkuminen kaupungin sisällä vie paljoa aikaa. Koska Xian on yksi kuuluisimmista turistikaupungeista Kiinassa, saa taksien kanssa olla varuillaan, ja mm. lentokentälle on vaikea saada mittarikyytiä vanhasta kaupungista. Toisaalta jos on kiire, niin hinnasta sopiminen saattaa maksaa itsensä takaisin. Mittarilla ajettaessa kun takseilla tuntui olevan usein lyhin reitti hieman hakusessa. Mutta kaikenkaikkiaan, en ollut kauhean otettu Xianin nähtävyyksistä, mutta sitä enemmänkin olen innostunut Xianin katuelämästä. Jos Xianissa vierailee ei vierailua muslimikorttelissa tule jättää väliin!

No comments: