5.3.08

Kevät toi, kevät toi...

Ainakin kesäiset lämpötilat. Terassit on korkattu Shanghain nauttiessa 20 asteen lämpötiloista. Uuden kiinalaisen vuoden myötä alkoi myös uusi kausi harrastuksille.

Kiinaharrastukseksi numero 1 on nousemassa mahjong. Sitä on viime viikkoina pelattu usein ja hartaasti. Loistava tapa viettää päivä/ilta juoruten ja siemaillen cocktaileja. Keskimäärin yksi pelisessio kestää 5 tuntia. Aika lentää.

Toinen jo vuoden jatkunut kiinaharrastus on kiinalainen maalaus, joka jatkuu tasaisella kerta viikossa tahdilla. Tosin nyt on kyllä vakavassa harkinnassa kurssipaikanvaihto. Katsotaan kuinka laowain käy.

Tämän vuoden uusi kuje on kiinan opiskelun uudelleen lämmittely. Kun siitä ei oikein ensimmäisellä yrittämällä tullut mitään niin koitetaanpa uusiksi. Ja tällä kertaa hieman intensiivisemmin, uhraten 2 päivää viikosta tälle jalolle asialle. Tähän mennessä on opittu mm. mitä maksaa halpa kiinalainen huora kadulla. Oppi ja ikä kaikki.

Nyt kun ilmat taas suosivat laowaita, on ollut aika suunnata rangelle hiomaan lyöntiä. Sanotaan nyt vaikka näin, että olen vielä hieman harjoituksen tarpeessa ennen kuin tie viheriöille aukenee.

Siinä sivussa voi verytellä lihaksi uuden asunnon myötä tulleella uudella lähikuntosalilla (entistä kiinalaisempi ja rähjäisempi). Vielä en ole uskaltautunut joogatunnille, mutta katsotaan jos sekin päivä vielä tulisi. Jos nyt jotakuta epäilyttää, että olen liian kriitinen niin kaivakaapa arkiston kätköistä sellainen elokuva kuin Saha (siis ensimmäinen niistä), ja fiilistelkää sitä tilaa mihin ne kaksi kundia on jaloistaan kahlittu. Juuri sellainen on nykyisen kuntosalini suihkutila. Kiinalaiset saavat rohkeuspisteet siitä, että onkivat pukuhuoneen nurkassa olevasta tossujen pesupaljusta suihkutossut itselleen. Tämä laowai taas saa älykkyyspisteet siitä, että tajuaa pitää näppinsä kaukana tuosta ulkoa homehtuneesta ja sisältä levää kasvavasta tossujen liatuspaljusta.

Viikkopäivien hurahtaessa muihin harrastuksiin, olen koittanut vähentää yhdistystoimintaan kuluvaa aikaa huomattavasti. Olen myös jättänyt paikalliset opinnot tuonnemmaksi, sillä niiden muutaman hassun Suomeen käymäni kurssin harjoitustahti on ollut viime kuukausina hurjan intensiivinen. On se nyt kumma kun Suomen yliopistomaailma ei ota huomioon sellaista merkittävää juhlaa kuin kiinalainen UV! Se on sama kuin raataisi koulutöiden parissa jouluna....

No comments: