23.2.08

Kiinalainen kauhutarina

Toinen tämän viikon oivallus tuli katsoessani elokuvaa 1408. Siis sitä Stephen Kingin novelliin perustuvaa kauhutarinaa, jossa hotellihuone on paha. Ei siis kirottu, vaan yksinkertaisesti paha.

En kerro tässä tarinan loppua niille, jotka eivät kirjaa ole lukeneet, tai elokuvaa nähneet. Mutta tiivistettynä: kirjailija, joka on päättänyt osoittaa tarun perättömäksi lähtee viettämään yötä tässä huoneessa. Yön aikana tapahtuu outoja asioita. Mm. taulut liikkuvat, lämpötilahuoneessa vaihtelee kuumasta kylmään, tavarat vaihtavat paikkaansa ja henkilökunta käyttäytyy oudosti.

Elokuvassa on mm. kohta jossa päähenkilö seuraa lämpötermostaatin mittaria, kuinka lämpötila huoneessa selittämättömästä syystä nousee. UV valo paljastaa verijälkiä ympäri huonetta, ja TV alkaa näyttämään pätkiä kirjailijan elämästä. Kelloradio soittaa samaa biisiä uudelleen ja uudelleen. Digitaalinen kello laskee aikaa alaspäin alkaen 60 minuutista. Kun kirjailija koittaa soittaa respaan lähteäkseen hotellista, menee keskustelu seuraavan suuntaisesti:

K: Hi, I'm calling from the room 1408. I would like to check out now. Please send someone to get my luggages.
R: Yes Sir, your dry cleaning will be ready tomorrow.
K: Excuse me? I would like to CHECK OUT.
R: As you wish Sir, breakfast will be delivered to you.

Ihan ok novelli, ja ihan ok leffa. Kingin tarinoista tehdyt leffat harvoin ovat aivan yksi yhteen tarinoiden kanssa, niin kuin ei ollut tämäkään. Mutta ei sen enempää tuosta leffasta, todellisuus kun voi olla tarua ihmeellisempää.

Olipa kerran blondi, joka tykkäsi matkustella. Blondi on varannut huoneen paikallisesta hotellista kiinalaisessa isossa kaupungissa. Paikan päällä varausta ei löydy nimellä, passin numerolla, eikä hotellin sähköpostilla lähettämällä varausnumerollakaan. Blondi viittaa vielä puhelinkeskusteluun, missä hän soitti hotelliin ja varmisti varauksen. Kenenkö kanssa blondi puhui. Mietittyään hetken blondi muistaa, että puhelin numero ja nimi löytyvät varausviestistä. Mr. Chen, se se oli! Vastaanottovirkailija pudistelee päätään, mutta kun tällä varausnumerolla ei ole mitään varausta olemassa. Eikä meillä sitä paitsi työskentele ketään Chen nimistä herraa...

Huone järjestyy muutamien puhelinsoittojen jälkeen. Blondi seuraa laukkupoikaa huoneeseen, ja alkaa asettumaan taloksi. Avataan laukut, laitetaan meikit pöydälle, hammasharja kylpyhuoneeseen...Äh! Blondi pomppii ulos kylppäristi toinen sukka märkänä. Keskellä kylpyhuoneen lattiaa on vesiläikkä. Pahuksen tehoton huonesiivous! Blondi kuivaa läikän pyyhkeellä, ja jatkaa tavaroiden purkamista. Aika lähteä illalliselle kaupungille.

Blondi saapuu takaisin huoneeseen, ja tyrkkää kortin pidikkeeseen aktivoidakseen sähköt. Mitään ei tapahdu. Blondi koittaa uudelleen, ei edelleenkään valoja. Äh. Soitto respaan. Hapuillen pöydän luokse, ja avaimenperässä olevan taskulampun valossa luuri ylös. Hiljaisuus, ei soittoääntä. Äh. Sähköt...niinpä. Takaisin respaan. Lupaavat lähettää korjaajan heti, blondi palaa huoneen luo odottamaan. Mutta kas, tällä kertaa kortti toimiikin, ja valot räpsähtävät päälle. Soitto respaan, ja korjausmiehen peruutus.

Aika mennä nukkumaan. Blondi hiipii kylppäriin pesemään hampaita. Äh! Taas vettä lattialla. Blondi koittaa kurottaa kuivaukseen käytettyä pyyhettä kastelematta jalkojaan lisää, samaan aikaan kun ovelta kuuluu koputus. Eikun avaamaan. Korjausmies kysyy onko ongelmia TV:n kanssa. Blondi selittää että ei, sähköjen kanssa oli, mutta kuten hän voi huomata ne ovat nyt ok. Ja blondi on pahoillaan vaivasta, mutta koitti peruuttaa. Siis on ongelma sähkön kanssa? Äh. No, no, no! Ovi kiinni, ja kuivaaman kylppärin lattiaa.

Vihdoinkin sänkyyn, blondi vetäisee päiväpeitteen pois ja eteen aukenee beige viltti, jonka keskellä on iso ruskean punainen läikkä. Yöäääk! Blondi viskaa viltin nurkkaan. Nyt nukutaan pelkällä lakanalla. Blondi avaa telkun. Hotellin mainoskanava mainostaa Blue Orchid Spa:n palveluita. Ohjeet..."paina TV + OK, jos haluat katsella kaapelikanavia". Blondi painaa ensin TV ja sitten OK. Mitään ei tapahdu. Blondi kokeilee uudelleen. Ei mitään. Blondi kokeilee TV ja OK painamista yhtäaikaa. TV menee pois päältä.

Blondi avaa TV:n uudelleen, ja Blue Orchid Spa:n mainos aukeaa ruutuun. Juuri sinulle olisi blue day-paketti tarjolla puoleen hintaan maanantaisin. Blondi koittaa muita painikkeita. Mitään ei tapahdu. Blondi kipuaa pois sängystä ja kokeilee kanavan vaihtoa suoraan TV:n etupaneelista. Tv menee pois päältä.

Blondi luovuttaa, ja hipsii vessaan. Äh! Taas lammikko keskellä lattiaa. Blondi soittaa respaan:

B: Hi, I'm calling from room 509. There is a water leakage in my bathroom. Could you please send someone to fix that?
R: Yes ma'am, sure. You can find a room service menu in your room. You can dial...
B: No, no, no! Sorry, I don't want to order food. I have water leaking in bathroom. I don't know where it is coming, but it won't stop. Please send someone.
R: As you wish ma'am.

Blondi istuu sängylle odottamaan. Hetken päästä kuuluu koputus. "Ma'am, here is your water", sanoo poika ovella, ja ojentaa Evian pulloa. No, no, no! Blondi lähettää pojan vesipulloineen pois, ja asettaa pyyhkeen keskelle kylppärin lattiaa. Nyt nukkumaan. Kahden tunnin päästä aamuyöllä blondi herää kun TV räpsähtää päälle, ja Blue Orchid Spa:n mainos lähtee pyörimään.

Kuka kaipaa fiktiivisiä kauhutarinoita, kun meillä on ihan oikeita kiinalaisia?

3 comments:

P.O.D. said...

Oletko ajatellut ruveta käsikirjoittajaksi? Tässä on loistavan komedian ainekset!

tyttö said...

Moikka!
Olen harkitsemassa vaihtoon lähtöä Shanghaihin, mutta moni asia askarruttaa. En oikein tunne ketään, joka siellä olisi käynyt, niin ajattelin kysellä sulta!

En ole mikään pienikokoinen, joten pelottaa, löytyykö sieltä lainkaan vaatteita mulle? Eli onko siellä mitään H&M tyylistä kauppaa?

Onko totta, että kiinalaiset tuijottavat/huutelevat/haluavat kuvaan länsimaisen ihmisen kanssa?

Millainen on yleinen ilmapiiri kaupungissa?

Onko siellä paljon länsimaalaisia?

Millainen on yöelämä?

Kiva jos jaksat näihin vastata!!

karo said...

Hillittömän hauska stoori, mutta ei varmasti naurattanut sillä hetkellä... :)