5.2.08

Yötoive

Jep, meikäläinenkin oli kuuntelemassa 23.1. Nightwishin Shanghain konserttia! En suuren suuri fani ole ikinä ollut (hyvä Tarja!), mutta olihahn se nähtävä mitä uusi solisti on mukanaan bändiin tuonut.

Paikkana oli Hongkoun lämmittämätön sisähalli. Kelit eivät siis tätäkään tapahtumaa suosineet, sillä Shanghaissa on ollut jo parin viikon ajan vain 1-7 astetta lämmintä. Takki pysyi siis tiukasti päällä koko shown ajan.

Paikalle olisi ehkä mahtunut maksimissaan 2000 ihmistä, ja halli oli alle puolillaan (jostain varmaan löytyy viralliset luvut). Paikalla oli kiitettävä määrä suomalaisia, vähintään saman verran muita länkkäreitä ja runsaasti kiinalaisia, joista osa oli osannut oikein pukeutua teeman mukaan.

Lämppäribändinä oli italialainen(?) Skylark, joka soittaa Nightwishin ja Rammsteinin sekoitusta naisartistilla höystettynä. Kiinalaiset villiintyivät jo Skylarkin aloittaessa, jolloin mieleen hiipi inhottava epäilys, etteivät kiinalaiset fanit välttämättä ole aivan selvillä minkänäköisiä Nightwishin artistit ovat. Takanani oleva suomalainen mies selitti kiinalaisille, että kyseessä on lämppäribändi joka soittaa ennen Nightwishiä.



Skylarkin esitys tai musisointi ei ollut kehuttavaa, vaikka toki onnistuivat nostattamaan tunnelmaa 45 minuuttia myöhässä alkaneessa konsertissa. Lämppäri-idea vain hieman latistui kun Nightwishiä sai heidän jälkeensä odotella vielä toiset 45 minuuttia. Sopii ehkä Euroopan areenoille missä on lämmintä ja myymälöitä kymmenittäin, mutta kiinalaisissa konserteissa fanituotteiden myynti on vähäistä, puhumattakaan että paikalla myytäisiin minkäänlaista juomista. Odotus paikallaan istuen jääkylmässä hallissa hieman latistaa fiilistä.



Mutta alkoihan se show vihdoin ja viimein. Nightwish soitti n. 2 tuntia joista suurin osa uutta tuotantoa. Lopuksi kuulijoita hemmoiteltiin Nemon kaltaisilla vanhemmilla hiteillä, mutta mm. Sleeping sunia ei tässä konsertissa kuultu.


Kiinalaiset olivat mukana alusta asti, eivätkä vartijatkaan enää jaksaneet koittaa pitää ihmisiä istumassa, vaan mossata sai rauhassa seisaaltaan.



Itse viihdyin hyvin viimeiset 2 tuntia. Aivan selvästi bändin pojat olivat nyt päässeet siihen mihin solistin vaihdolla ilmeisesti pyrittiinkin. Nyt he olivat tähtiä, ja naislaulaja oli vain sivussa pomppiva lisä.


Kundit eivät aivan pystyneet edes neljän hengen karismallaan ottamaan lavaa, eikä "kyrpää perseeseen" huudot oikein tehneet vaikutusta. Jotain puuttui.


Tuomas oli ehkä esiiintymiseltään vakuuttavin, mutta vierelleen pojat olisivat tarvinneet jonkun jolla hyvän lauluäänen lisäksi on myös kyky ottaa lava haltuun, ja tehdä lähtemätön vaikutus esiintymisellään yleisöön. Nyt osa shown mahtipontisuudesta tuntui puuttuvan. Yhtenä huomattavana asiana paistoi myös pyrotekniikan puuttuminen. En tiedä käyttääkö Nightwish sitä yleensäkään keikoillaan, mutta olisi se showhun sopinut. Ehkäpä Kiinan viranomaiset ovat osaltaan latistaneet esitystä.


Uusi solisti lauloi hyvin, ja pystyi esittämään vanhatkin kappaleet omanlaisinaan. Vaikutelmaksi jäi kuitenkin hieman liian Peppi Pitkätossumainen tyttömäinen esiintyminen. Ehkä laulaja sopisi paremmin poppariksi kuin rokkariksi. Tulevaisuus näyttää.

PS. Hih...no joo. Meikäläinen ei ole pitkän linjan metalliblondi. Enkä ole ikinä ollut todellinen Nightwish fani. Ehkä esitys ei ollut sen parempi tai huonompi kuin heidän esityksensä yleensäkään. Itse olin vain pettynyt. Odotukset olivat paljon korkeammalla. Ja järjestelyt (aikataulutus ja jääkylmä halli) olivat vielä piste pettymys iin päälle.

1 comment:

Anonymous said...

Ei sen Nightwishin lavashow Tarja Turusen aikoinakaan mitään häikäisevää ollut, Tarja pönötti lavalla samassa kohdassa koko keikan ja korkeintaan heilutti jalkaansa musiikin tahdissa. Yötoive on suuresti yliarvostettu, sanon minä.

Ja mikä on Ramstad? Rammstein? Ja miten Skylarkin musiikista voi löytää Rammstein-vaikutteita? Italopowermetalliahan sen on. ;)

Nimim. pitkän linjan metallisti