14.2.08

Sydämiä ja kerubeja

Viime vuodesta viisastuneena pysyin ystävänpäivänä kotona, ja nautin kotiinkuljteuksen anneista. Tarkoitan siis ruokaa.

Ongelma ystävänpäiväillallisissa on, että kiinalaiset ottavat tälläisistä täysin länsimaalaisista tapahtumista kaiken rahallisen hyödyn irti. Ja vetävät homman vielä aikalailla överiksi. Jos tavallisessa länsimaalaisessa ravintolassa pääruoka listalta maksaa keskimäärin 80 rmb, niin ystävänpäivänä samainen ravintola tarjoaa ainoastaan 1000 rmb/hlö ystävänpäivämenusettejä. Yleisesti settiin kuuluu juomien puolesta yksi lasi viiniä/kuohuviiniä (normaalisti 50 rmb) ja kahvi/tee (10 rmb). Ruokalajeja on yleensä 5-7. Tarkoittaen keittoa (20 rmb), salaattia (20 rmb) ja/tai pientä alkupalaa (30 rmb), 1-3 pientä pääruoka-annosta (50 rmb/kpl) sekä jälkiruoka (40 rmb). Ja ruusu (2 rmb). Annoskokojen ollessa noin puolet kiinalaisesta kämmenestä, ei ongelmana ole että tulisi täyteen. Ei kiitos, mieluummin illastan ulkona joku toinen ilta, ja saan tilattua lempipizzani listalta 60 rmb:llä ja pullon kuoharia 180 rmb:llä. Eikä tarvitse esittää, että nauttisi kylmistä hummerinpaloista.

Valitsin siis lämpimän sängyn, hyvän leffan, kuoharin omasta hyllystä ja kotiinkuljetetun pizzan. Toivottavasti kaikilla ystävillänikin oli juuri mieluinen ystävänpäivä!

Hyvää Ystävänpäivää!
Happy Valentine's Day!

1 comment:

Jonna said...

Samoin sinulle, hauskaa ystävänpäivää! Minäkin tyydyin ystävän kanssa kotikokkailuun, pastaa ja viiniä jutun ja juorujen kera. Ei sen enempää mutta paljon parempaa!