Shoppailun lisäksi uskaltauduin Pudongin puolelle vierailemaan Century Parkiin. Century Park on keskuspuistomainen maksullinen iiiiso puisto Pudongin puolella. World expon (2010 Shanghaissa) kunniaksi puistoon on rakennettu kukista pienen omakotitalon kokoisia pensaita, ja normaalin 10 rmb:n sisäänpääsymaksu oli korotettu 35 rmb:hen. Kannatti maksaa. Puskat olivat kivoja.
Voittaja puska oli Kanadan musisoijat teos...
...itse pidin enemmän kahvikupeista.
Japanilaisten teos oli myös lempparii.
Molemmissa alareunoissa näkyy ihmisiä. Puskat olivat isoja.
Alueella pystyi liikkumaan erilaisilla vuokrattavilla pyörillä, penkit peräkkäin tai vierekkäin. Aluetta kiertävälle joelle pääsee vuokrattavilla veneille, joissa niissäkin ole valinnanvaraa niin poljettavista sähköllä käyviin. Puistossa on myös pieni huvipuisto, jossa laitteita pääsee testailemaan erillisestä maksusta. Päivä puistossa vierähtää nopeasti.
Kiinalaiset nukkuvat missä vaan, milloin vaan ja miten vaan.
Jo lapsesta asti.
Perhepyörä.
Kiinalainen erimielisyys-pyörä.
Missä olet oppinut ohjaamaan venettä? Shanghaissa puistossa.
Shanghaissa yöelämä on keskittynyt baarikaduille, kuten Julu , Heng Shan ja Tongren. Kaduilla on kapakkaa vieri vieressä, enemmistö paikoista ei ole tyyppillisiä kiinalaisia, vaan expateille suunnattuja neonhelvettejä. Hinnat, tarjonta ja baarihutsut vaihtelevat laidasta laitaan. Jokaiselle löytyy jotain, ja jos ei, niin seuraava baari on aina parin askeleen päässä.
Baarikadut eivät tietystikään ole nähtävyys sinällään, mutta niille länkkäri usein päätyy palloilemaan.
Kiinalaiset ovat intona mm. karaokeen. KTV (ei pidä sekoittaa aikuisviihteen harjoittajien pesäpaikkoihin) paikkoja löytyy laidasta laitaan. Yleensä seurue istutetaan suljettuun huoneeseen, mihin voi listalta tilata mieleistään juomista ja syömistä. Jos karaokea mielii laulaa, niin kannattaa varmistaa, että tarjolla on englanninkielisiä lauluja. Näissä paikoissa ajankulun unohtaa helposti.
Täällä ei tarvitse laulaa savuisissa kuppiloissa.
Kiinalaisten lauluissa on hankala pysyä mukana.
Käypä vaihtoehto baareiluun on viettää iltaa Bundilla. Bund on Puxin (Shanghain vanha puoli) rantakatu. Iltaisin ja öisin kadulta, ja sen varrella sijaitsevista ravintoloista, aukeaa huikeat näkymät niin Pudongin futuristiseen maisemaan, kuin Puxin historialliseen väriloistoon. Täällä on turha juosta häppärin perässä, sillä ravintolat ovat usein hinnakkaita, ja sijainti sinällään on varma vetonaula. Jokaisen Shanghain vierailijan tulisi silti mielestäni kokea hämärän laskeutuminen, ja valojen syttyminen Bundilla. Hyviä drinksupaikkoja näkymiensä puolesta ovat mm. Peace Hotellin kattoterassi ja New Heights. Täällä muistaa miksi Shanghaita on helppo rakastaa.
Puxi Bundilta.
Pudong Bundilta. Paras näkymä mitä olen ikinä nähnyt.
Vauuuuu...mitä me osaammekaan rakentaa!
Shoppailun lisäksi lempparijuttujani Shanghaissa ovat hieronnat. Kiinalainen perushieronta suoritetaan vaatteet päällä (siis molemmilla, hierottavalla ja hierojalla). Toki tarjolla on sitten perinteiset jalka- ja öljyhieronnat. Erikoisuutena hierontapaikat tarjoavat yleensä kiinalaiseen lääketieteeseen (?) perustuvia hoitoja, esim. niska-ja hartijayrttihoidot. Hinnat eivät päätä huimaa, tunnin jalkahieronta irtoaa keskustassa 60 rmb:llä (noin 6 euroa). Puolentoista tunnin öljyhieronta 178 rmb:llä (noin 17 euroa). Kun aikaa on, niin rahasta ei jää kiinni, etteikö hieronnasta tulisi osa viikottaista rutiinia.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment