21.11.06

Singaporen nähtävyydet 2 - Sentosa

Toinen ”täytyy kokea” nähtävyys oli Sentosa-saari. Sentosa on singaporelaisten pieni huvittelusaari. Saaren nähtävyyksiin kuuluu mm. perhospuisto, Singaporen historiasta kertova näyttely, näköalatorni, kelkkamäki, 4D-teatteri, delfinaario, soiva lähde, hiekkaranta ja meriakvaario. Ajanpuutteen vuoksi jouduin hieman tekemään valintoja, ja päätin kokeilla kelkkamäkeä, 4D-teatteria, vierailla perhospuistossa ja lopettaa visiitti seitsemän aikoihin alkavaan suihkulähde-esitykseen. Meriakvaariota on esitteissä ja matkakertomuksissa ylistetty, mutta Indonesian ja Shanghain jälkeen tuntuu että mereneläviä on nyt nähty toistaiseksi tarpeeksi.



Ranta näytti yläilmoista käsin hyvältä. Tosin taustalla lipuvat tankkerit eivät houkuta uimaan. Singaporen satama on yhä yksi maailman vilkkaimmista satamista.

Saarelle pääsee autojen lisäksi lautalla ja köysirataa pitkin. Valitsimme köysiradan mennen tullen. Vaunujen kyytiin voi hypätä kahdesta eri paikasta, rannalta tai Faber vuorelta. Päätimme ottaa pitemmän ajelun kumpaankin suuntaan, ja kyllä kannatti. Radalta näkyi Singaporen keskusta, satama ja merellä seilaavat lukuisat rahtialukset. Oli hienoa nähdä sama näkymä päivän valossa ja pimeän laskeuduttua. Olen myös sitä mieltä että köysirata-ajelun jälkeen Sentosan näköalatorni ei tarjoa mitään uutta. Jos Singaporessa olisi ollut enemmän aikaa, olisi kokeiltavien asioiden listalla ehdottomasti ollut illallinen köysiratavaunussa. Vaikkakin vaunu kiikkui ja tärisi niin singaporen slingien nauttiminen yläilmoissa houkutti. Illallisvaraukset täytyy tehdä etukäteen.



Kiikun kaakun.

Sentosalle olisi kai pitänyt maksaa sisään muutaman dollarin verran, mutta joko hinta kuului köysiradan hintaan, tai pääsymaksua ei kerätty koska osa saaren nähtävyyksistä oli remontin vuoksi suljettu. Onneksi listalla olevat kohteet olivat kuitenkin toiminnassa. Nähtävyydet saarella maksoivat kaikki erikseen.



Alueella patsasteli useita ei-niin-ujoja riikinkukkoja.

Saarella kiertää monorail-juna, johon voi hypätä missä pysäkillä vain kyytiin ja milloin vain pois. Saari on kuitenkin todella pieni, ja mielestäni kävellen nähtävyydet löytyivät parhaiten. Opasteet olivat jotenkin vaajaat, johtuen ehkä remontin vuoksi suljetuista kulkuväylistä.

Kelkkarata näytti olevan vierailijoiden lempparia, ja se osoittautuikin hauskaksi. Paluumatkan ylös saattoi ajaa köysiradalla. Suosittelen useamman kuin yhden ajelun ostoa.



Aaaalas...



...ja takaisin ylös.

Kelkkailun jälkeen suuntasimme perhospuistoon. Paikka oli hieman pettymys. Näyttely vaikutti vanhalta, ja puistossa ei ollut kuin muutamaa eri lajia perhosia, suurimpien perhoslajien loistaessa poissaolollaan. Positivista oli, että perhoset olivat aikamoisia linssiluteita, joten valokuvaaminen onnistui hyvin.



Suurin osa näyttelyn ötököistä oli heittänyt veivinsä jo kauan aikaa sitten.



Perhoset eivät olleet turhan säikkyjä.

4D-teattereita tuli Indonesiassa testattua useita, täällä esitys oli oikea lyhyt elokuva näyttelijöineen (mm. Leslie Nielsen). Se mikä juonella voitettiin hävittiin tehosteissa. Tarina oli ihan jees, mutta 4D-kokemus jäi laimeaksi.

Illan hämärtyessä suuntasimme suihkulähteelle. Sentosan musiikki- ja valoesitys lähteellä on todella suosittu nähtävyys, ja huolimatta arki-illasta oli katsomo täynnä. Esityksen piti alkaa seitsemän aikoihin, mutta liekö johtuen illan valoisuudesta esityksen alkua sai odotella yli puoli tuntia. Esityksen aikana suihkulähteen vesisuihkuihin heijastettiin erilaisia hahmoja ja kuvioita. Tarinaa säestivät näyttelijät ja musiikki. Tarina osoittautui lasten saduksi, ja vaikka loppua kohden esityksen tasoa nosti mahtipontinen musiikki, valot ja tulitehosteet, niin kokonaisvaikutelma jäi laimeaksi.



Musical Fountain.

Sentosa oli mielestäni vierailun arvoinen. Yhden vierailun. Kokonaista päivää en kyllä lähtisi viettämään nykyiseen Sentosaan. Ehkä tilanne on eri, kun remontin alla olevat kohteet taas avataan vierailijoille.

No comments: