30.12.08

Suzhou - another heaven on earth

Hangzhousta on tullut tarinoitua useaankin otteeseen, mutta toinen kiinalainen taivas maan päällä on jäänyt vähemmälle. Siis Suzhou. Toki sielläkin on tullut muutaman kerran käytyä. Ja olisi varmaan useamminkin, mutta matkat ovat ylleensä kaatuneet yllättäviin logistisiin ongelmiin. Lähinnä siis siihen että junaliput on jollain kumman tavalla myyty loppuun heti kun ne ovat tulleet myyntiin...

Mutta silloin kun sinne ollaan päästy on aika koitettu käyttää tehokkaasti. Eli Suzhou on kuuluisa kauniista puutarhoistaan ja silkistä. Matkoillani Suzhouhun olen käynyt kahdessa puutarhoista. Ensimmäisellä visiitillä suuremmassa Humble Administration´s puutarhassa ja toisella kertaa paljon pienemmässä Master of Net´s puutarhassa.
















Humble Administration´s garden.

Humble Administration´s puutarha oli syksylläkin kaunis ja värikäs. Master of Net´s puutarhaan oli inan vaikeampi löytää, mutta etsiminen oli sen arvoista. Puutarhaan autotieltä vei kapea rihkamakuja. Vaikka puutarha oli pienempi, oli se ehkä jopa kauniimpi ja monipuolisempi kuin Humble Administration´s.














Master of Net´s garden.

Puutarhojen lisäksi luontoa voi ihailla Tiger Hillin Pagodan juurella sijaitsevassa puistossa. Paikan päällä on jos jonkinlaista nähtävää, vaikka itse pagodaan ei pääsekään sisälle. Tiger Hill sijaitsee hieman syrjemmällä keskustasta, joten matkaan kannattaa varata muutama minuutti. Ja kuskin taidoista riippuen joskus saattaa vierähtää puolisenkin tuntia...


Tiger Hill pagoda.



View from the Tiger Hill.






Tiger Hill.

Kun Tiikerikukkulalta pääsee takaisin ihmisten ilmoille, voi vielä vierailla No. 1 Silk Factoryssa. Tehdasmyymälän valikoima on kiitettävä, mutta hinnat ovat esim. Pekingin tehdasta korkeammat. Mutta saapa kerran varmasti oikeaa silkkiä.









No. 1 Silk Factory.

Ja jos nälkä yllättää lounasaikaan (tai aamulla, illalla, yöllä..no ei se sentään yöllä auki ole) niin aina voi poiketa Kotipizzalle! Kyllä, se aito ja oikea. Ei ole varmaan vaikea arvata mitä löytyi auton takakontista paluumatkalla Shanghaihin...






Silkin lisäksi feikkitavaraa ja muuta kiinakrääsää kuin myös lisää ruokapaikkoja, löytyy kävelykadulta kaupungin keskustasta. Ja jos shoppailu alkaa huippaamaan voi sielun vahvistusta käydä hakemassa kadun varrella sijaitsevassa buddhalaisessa temppelissä.


Suzhoussa pizzalla voisi käydä useamminkin, jos vain jostain löytäisi luotettavan junalippujen luukuttajan. Vaikka poropizzaa listalta ei vielä löydykään.

No comments: