25.12.08

Repeating Hong Kong

Kun aletaan kyselemään, että pidänkö blogia enää ollenkaan niin taitaa olla korkea aika alkaa päivitys puuhiin. Viimeiset kaksi viikkoa olen siis pysytellyt tiiviisti Shanghaissa. Muutamana päivänä sai nauttia vielä kunnon terassikeleistä, mutta nyt taitaapi talvi ja plus 5 astetta olla tullut jäädäkseen.

Itse en pahemmin joulusta perusta, ja niinpä tämä aika vuodesta onkin loistavaa aikaa puuhailla omia juttuja muiden lomaillessa, viihdyttäessä vieraita tai muuten vaan hössöttäessä joulupaniikissa. Nyt on siis oiva aika raahata extra-patteri sängyn viereen, laittaa joululahjaksi (ainoa asia minkä joulusta olen pitänyt, ja kyllä, lahjojen antaminen on ihanaa, mutta saaminen vielä parempaa!) saatu levy soimaan ja kytkeä kone pistokkeeseen ja alkaa näpyttelemään.

Tarinat katkesivat siis lokakuun alkuun ja siitä jatketaan mihin jäätiin. Olin siis Kiinakierroksella Suomesta tulleen vieraan kanssa. Koska kyseinen vieras oli jo käynyt Shanghaissa muutamaan otteeseen lomailemassa, niin nyt oli aika käydä toteamassa onko se Kiina tosiaan niin tätä. Ja matka aloitettiin Hong Kongista.

Honkkari on aina yhtä mukava paikka. Nyt käynnissä olivat jotkut toimittajamessut ja hotellit olivat juhlistaneet tapahtumaa korottamalla huoneiden hinnat kolminkertaisiksi. Noh, se ei menoa lopettanut. Halpis hotsku hakuun ja senkun laukkua tunkemaan maailman pienimpään hotelli huoneeseen. No on sitä toki aikaisemmin majoituttu ahtaasti.

Hotelli oli kuitenkin ok, ja ensimmäistä kertaa olin majoittunut Kowloonin puolelle. Ei itseasiassa hullumpi vaihtoehto. Taksikuskien englanninkielen taito ja näkökyky tuntuvat huononevat visiitti visiitiltä, mikä toisaalta on ihan loogista, sillä kyseessä lienee sama kuskikanta. Koska mandariinikiinalla ei paljoa Honkkarissa juhlita, niin olo oli kuin turistilla Kiinassa, kun taoin kuskin päähän UNDERGROUND STATION...METRO... SUBWAY KOWLOON? Ja toivoin etten päädy tilailemaan sämpylöitä...

Ensimmäinen ilta meni kierrellessä Kowloonin markkinakatuja, pällistellen Hong Kongin puolen valoshowta ja nauttimalla Ned Kelly´s Last Standin showsta. Oiva paikka muuten, ja myöhäksihän se ilta tietysti venyi...



Temple street night market.



Tea shop.



Olympics are over and done. Now China is waiting for Shanghai World Expo 2010!



Nightly light show.



Different kind of show.

Seuraava aamu koitti myöhään. Mainitsinko jo että Ned Kellystä saa muuten siideriä? Nam. Hong Kongin museo tarjontaan oli tullut tutustutta hieman heikonlaisesti, kaikelta shoppaamiselta ja raflaamiselta kun ei aina ehdi. Mutta nyt ehti. Vuorossa oli Hong Kongin historiasta kertova museoa. Ja meitä vielä onnisti! Keskiviikko oli ilmaispäivä Hong Kongin museoissa!



Hong Kong history museum.

Kuten Shanghaissa oli tottunut oli kaupunkimuseo aika kattava. Tarina alkoi muinaisihmisistä, ja kävi läpi koko Hong Kongin historian aina viime vuosituhannen vaihteeseen asti. Historia museota vastapäätä olisi ollut tyrkyllä Tiede- ja tekniikkamuseo, mutta me päätimme suunnata syrjemmällä sijaitsevaan Rannikkopuolustuksen museoon.



Museum of Coastal defence.



Location, location.



Some older coastal defence weapons.

Kun museot oli kierretty oli taas aika nauttia kaupunkimaisemista. Honkkari vaikutti olevan vanha kunnon oma itsensä. Metrolla kulkeminen oli sujuvaa, ja tällä kertaa kokeilimme myös mainostettuja ratikoita. Ratikan kyydissä voi tutustua kaupunkiin kiertoajelutyyppisesti. Me kiersimme Hong Kong saaren pohjoista rantaa, arvuutellen milloin meidän olisi syytä hypätä pois kyydistä. Päädyimme jatkamaan kulku maailman pisimmillä rullaportailla. Maaliikenteen lisäksi oli tietty käytävä heittämässä lenkkejä Star ferryllä. Ja mitäpä olisi Honkkari ilman Peakiä?



Tram ride.



View from the Peak.

Honkkarille oli varattu aikaa neljä päivää ja viimeisenä päivänä, päätin tutustuttaa vierastani hieman toisenlaisiin maisemiin, ja suuntasimme morjestamaan jättibuddhaa Lantau-saarelle. Tietysti taas Ngon Ping 360 köysiradalla kiikkuen.


Po Lin Buddha.

Laskeuduttuamme alas kukkulalta pongasin outlet myymälöitä täynnä olevan ostoskeskuksen. Hong Kong on outletien luvattu maa (tai siis luvattu itsehallintoalue), mutta itse en ole niihin pahemmin perehtynyt. Nyt tuli kuitenkin kierreltyä liikkeitä tunti jos toinenkin, ja mukaan tarttui muutama ostoskin. Viimeistä iltaa päätimme juhlistaa Shenzhenistä käymään tulleen kaverini seurassa Ned Kellyssä. Ja siideri maistui taas yllättävän hyvältä. Paljon, paljon myöhemmin yöllä kaaduin hotellihuoneeseen, vain herätäkseni muutamaa tuntia myöhemmin. Aikainen aamulento Shanghaihin, missä vuoden 2008 formula 1 ajot olivat jo täydessä käynnissä.

No comments: