26.12.08

Kiina F1 2008

Juu, tämä tulee reilusti myöhässä. Mutta eipä ollut kisoissa juhl...No, joo onhan kolmas sija aina kolmas sija. Mutta jotenkin kilpailusta meni maku kun tuijotimme ruudulta kuinka Räikkönen päästää Massan ohi. Vaikka eihän se nyt mitenkään odottamaton käänne ollut tässä pistetilanteessa. Onneksi nyt voi jo suunnata katseen tulevisuuteen ja unohtaa menneet.

Mutta lokakuun puolessä välissä puimme siis Suomi-paidat ja Ferrari-lippikset päälle ja suuntasimme Shanghai circuitille.

'

Official F1 stalls.

Tällä kertaa oli muutama muutos edellisiin vuosiin ohjelmassa. Meillä oli ensinnäkin liput myös aika-ajoihin, joista ehdimme paikalle lauantaina. Tämän johdosta myöskin aikaisempien vuosien C-katsomo oli tänä vuonna vaihtunut B-katsomoon. Istuimme siis melkolailla lähtösuoran päässä, vastapäätä varikon ulostuloa.

Aika-ajopäivä meni hieman madellen. Olimme ajoittaneet saapumisemme aika-ajojen alkuun, mutta pakollisten ekojen kierrosten jälkeen radalla oli tovinkin hiljaista ja lipitimme oluitamme korvatulpat korvissa ja odotimme toiminna alkamista. Ajan kuluessa alkoi tapahtumaan ja olimme näkemäämme ihan suht tyytyväisiä kun suuntasimme varustautumaan kisapäivään.



Drivers´ parade.

Saavuimme kisapäivänä paikalle hyvissä ajoin, ja kiertelimme kojuja alueen ulkopuolella, kuin myös aitojen sisäpuolella. Kun pääsimme sisälle asti ja aioimme mennä täydentämään juomavarastoamme meitä odottivat kymmeniä metrejä pitkät jonot. Kaikki oli loppuunmyyty. Oluet, vedet, limsat, piirakat, pähkinät, sipsit, keksit, kaikki. Huhu kiersi että toisaalta saisi hodareita. Suuntasimme vielä pitempään jonoon. Meitä onnisti ja puolen tunnin odottelun jälkeen saimme vatsan täyteen hodaria ja laukut täyteen bisseä. Ja sitten pika pikaa katsomoon.



Soon.

Tunnelma oli hyvä, ja paikalla tuntui olevan edellisisä vuosia enemmän suomalaisia. Ensimmäistä kertaa näin Shanghain lähdön livenä!



Name of the game.

Lähdön jälkeen kisassa ei sitten paljoa tapahtunutkaan. Tämä oli kolmeen vuoteen tapahtuma köyhin Shanghain kisa, ja toisaalta myös ainoa kuivan kelin kisa. Mikä teki toki kaljan katsomossa lipittämisestä miellyttävämpää.



End of the pit lane.



Winner.

Kisa meni miten meni. Tunnelma oli hieman latistunut paluumatkalla, ja oikein piti miettiä että onkohan kaikki kilpaurheilu jotenkin piloilla. Mieliala kuitenkin nousi takaisin huippuunsa kun pääsimme tutuksi tulleille Hooter´s jatkoille!


After race.


Vuoden 2009 kisat ovatkin sitten jo edessä ihan kulman takana. Kisakalenteria on muutettu niin että Shanghaissa kisataan jo huhtikuussa.
PS. Hooter´s on muuten nykyisin ainakin Hongqiaon Sherpan listalla. Blondilla juhlat! :-D

No comments: