3.5.07

Kiina harrastukset 1

Ei, en ole kuollut, vieroituksessa tai muuten vaan hoidossa. Olen väkertänyt opintojen parissa viimeiset kaksi viikkoa sellaisella intensiivisyydellä ettei muuhun ole paljoa jäänyt aikaa. Siis tyyliin klo 8 ryömin topissa ja alkkareissa sängystä koneen äärelle naputtelemaan kirjallisuustyötä pesemättä hampaita tai harjaamatta hiuksia. Klo 19 havahdun siihen että on nälkä. Siis siihen tyyliin väkertämistä. Varmasti tuttua hommaa monelle opiskelijalle. Kun aikataulu ja inspis kohtaavat niin silloin on taottava.

Mutta mitä muuta olen puuhannut? Ei siis vain viime viikkoina, vaan Kiinassa olon aikana. Jätetään tästä nyt matkustelu (noin 1,5 vko/kk), shoppailu (noin 15 h/vko), raflailu (noin 15 h/vko), lukeminen (noin 5 h/vko), leffojen katselu (noin 10 h/vko) ja lisuriopinnot (epäsäännöllistä) pois laskuista.

Täytyy aloittaa tunnustuksella. Olen opiskellut kiinaa. Tai oikeastaan opiskelin kiinaa. Puoli vuotta kävin yksityisopettajalla 1-3 kertaa viikossa. Se oli suorastaan pakko, jo siksikin että huomasin kiinalaisten opiskelevan (ja oppivan) englantia. Joten sanasta naista (uhosin aikoinani etten opettele kiinaa elleivät kiinalaiset opettele englantia). Lopputuloksena etten vieläkään puhu kiinaa, mutta osaan kommunikoida sillä joten kuten. Mutta nyt lupaan etten enää opiskele sitä. Jo siitäkin syystä että kiinalaiset oppivat paljon nopeammin englantia kuin minä kiinaa.

Yksi asia minkä olen halunnut tehdä jo kauan on opetella sukeltamaan. Suomessa sesonki tälle harrastukselle on lyhyt, sumea ja kylmä, joten tämä harrastus kannattaa aloittaa kirkkaissa ja lämpöisissä vesissä. Ja kun sen kerran on siellä aloittanut niin Suomeen ei paljon haikaile. No, tämä harrastus tietysti ohjaa jonkin verran matkasuunnitelmia, sillä Shanghaissa ei paljoa sukellella. Paitsi hai-altaassa :-)

Kiinassa asuminen on myös tarjonnut aivan uuden mahdollisuuden testata joka ikistä jumppalajia mitä ikinä olen halunnut testata. Kesto suosikeiksi jäivät jooga ja pilates. Tasapainoittavat kunto-ohjaajan (vai miksi sitä nyt kutsutaan) tekemää saliohjelmaa kivasti. Ja nyt kaikki pikku kotijoogaajat sohvan pohjilla kysyvät mitä joogaa harrastan. Mistä minä sen tietäisin, ihan sellaista tavallista mikä ei vaadi huikeaa notkeutta/voimaa. Muistakaa etten osaa sitä kiinaa.

Kehon lisäksi mieltä on kiinan opintojen jälkeen alettu hemmottelemaan kiinalaisella maalaamisella. Ja tästä osaan nyt jotain kertoakin (tunneilla on tulkki paikalla). Kiinalainen maalaaminen ei ole mitään luovaa puuhaa. Aiheet ovat rajattuja, maalata sopii mm. lintuja, perhosia, bambuja, rapuja, sammakoita, rypäleitä ja lehtiä. Myöskään väreillä ei saa mässäillä mielin määrin, vaan tyypillisesti maalauksessa on mustan eri tummuusasteita useita, ja sitten yhtä väriä. Maalauksessa keskitytään tekniikaan, eli rypäle tulee maalata aina samalla tavalla, ja jokaisen rypäleen tulee näin ollen olla samannäköinen. Sopivan insinöörimäistä taiteilua.

Ja kun kerran kotihengettäriä ollaan niin yhdistystoimintaa ei saa unohtaa. Jottei todellisuus ihan unohtuisisi olen haalinut itselleni pari nakkia tälle vuodelle. Kivaa pikku puuhastelua, jossa saa hieman tuntua aikatauluista, palavereista, sähköpostien kirjoittelusta, nettisivujen päivityksestä, tapaamisista ja raportoinnista. Eli siis kaikkea samaa mitä toimistohiiren päivään kuuluu. Näin sitä pidetään toimistotaitoja yllä :-)

Eikä tätä bloggailuakaan sovi unohtaa...

No comments: