21.9.07

Kiina harrastukset 2

Kesä on tullut "lomailtua" ja nyt kun uima-allaskausi on päättynyt, ja mittari näyttää alle 30 astetta lämmintä ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen, niin on taas aika suunnitella uusi harrastuksia.

Syksyn myötä yhdistystoiminta vilkastui ja TKK:lla uusi lukukausi starttasi uusin kurssein. Näiden lisäksi hakeuduin Shanghaissa "avoimeen expattiyliopistoon". Eli siis maksullisia kursseja englanniksi. Tarkoituksena olisi vihdoinkin oppia tekemään oikeaoppisesti nettisivuja ihan itse!

Kulttuuriharrastusten puolella jatkan kiinalaista maalaamista, nyt enemmänkin yksityisopetusmaisesti. Ja jollei näyttelytilaa muualta irtoa, niin laitetaan sitten tänne!


Grapes and birds.


Crabs and Chrysanthemum.


Shrimps.


Morning glory.


Bamboo.


Bamboo and birds.

Viime viikonloppuna sain myös ensi kosketuksen Mahjongiin, kiinalaiseen "korttipeliin". Tietysti siihen jäi koukkuun, joten syksy näyttää millainen pelihimo blondin valtaa.


Winning hand.

Lisäksi kesällä tuli tartuttua härkää sarvista, ja koska kiinalaiset eivät osaa tehdä kerralla hyvää jälkeä vaatteita ommellessa, niin nyt pöydällä komeilee oma ompelukone, ja ensimmäiset yritelmät on jo siksakattua kasaan. Ei tämä silti miksikään käsityöblogiksi vielä ole muuttumassa. Tulipa vaan testattua ovatko kaikki käsityötaidot insinöörikoulutuksen myötä kadonneet. Blondi muistaa joskus ommelleensa mm. juhlamekkoja. Enää, vielä, ei aivan onnistu.

Golfmailasetti on pyörinyt nurkissa pian puoli vuotta, mutta vihdoinkin ensimmäiset tunnit on otettu, ja treenaaminen jatkuu rangella. Golfiahan voi Shanghaissa harrastaa ympäri vuoden, joten katsotaan päästäisiinkö talvella jo kentälle asti!



Practise makes perfect.

Vuosi sitten lomalla alkoi lämpimissä ja märissä merkeissä blondin pinnanalainen elämä, jonka jälkeen matkasuunnitelmiin onkin usein kuulunut piipahdus sukellusresorteissa. Vuoden satunnaisen sukeltelun jälkeen olisi aika kouluttaa tällä saralla itseään enemmän. Varaus filippiiniläisen resortin PADI AOWD kurssille onkin jo tehty.

2 comments:

Anonymous said...

Tosi hienoja bambuja! Mulla on vielä kehystämättä katkat, kun en ole saanut mitään muutakaan tässä viime aikoina aikaiseksi...

Anonymous said...

Tosi hienoja nuo kiinalaiset maalauksesi! En tiennytkään sinua taiteellisesti lahjakkaaksi, olen aina pitänyt sinua enemmänkin teknisesti suuntautuneena - blondiudesta huolimatta. :D