14.1.08

Muuttamisen sietämätön keveys

Vuoden vaihteessa tuli siis muutettua. Ei siksi että vanhassa asunnossa mitään vikaa olisi ollut (tai että olisimme saaneet häädön), mutta sijainniltaan asunto sijaitsi lähempänä keskustaa kuin työssäkäyvän osapuolen työpaikkaa. Uusi asunto on toki samalla puolella jokea kuin vanhakin (ei nyt sentään Pudongiin...), mutta neljä metropysäkkiä kauempana keskustasta. Noh, poreallas ja oma piha hieman helpottavat lähiöelämän tuskaa...

Muutenkin muutto sujui kaiken kaikkiaan yllätävän kivuttomasti. Vaikka suoritimmekin pakkauksen ja tavaroiden purun itse. Muuttopäivänä kiinalainen yhtiö halusi vielä neuvotella joistain pakkausmateriaaleista, ja niiden hinnoista, mutta sopuun päästiin rivakasti. Muutto ja vanhan asunnon luovutus oli kaiken kaikkiaan ohi noin neljässä tunnissa. Huonekalut oli purettu ja paikoillaan. Mitään ei oltu kannettu itse.

Olin arvellut seuraavien päivien kuluvan tavaroita laatikoista etsiskellen, mutta toisaalta tuo purku on vähän kuin vanha laastaritemppu. Kivuttomammin ohi kun sen tekee nopeasti. Eli muuttoilta ja seuraavat uuden vuoden vapaapäivät kuluivat 45:tä laatikkoa purkaessa. Ja sitten se oli ohi. Vaatteet roikkuivat henkareissa, pyyhkeet koukuissaan, astiat telineissään jne.

Noh, toki kaikki tavarat eivät heti löytäneet lopullista paikkaansa. Komerotilaa uudessa talossa on runsaasti, mutta eteisen varustus kiinalaiseen tyyliin heikko. Joten nyt kuluneiden viikkojen aikana on naulakkoja ja kenkätelineitä hankittu muutamia kappaleita. Muitakin hankintoja on asunto tuonut tullessaan. Tilaa ollessa enemmän kuin vanhassa asunnossa pyydettiin vuokraemäntää hankkimaan muutama huonekalu lisää, joiden toimitusta on sitten odoteltu. Siivousvälineistö meni myös uusiksi, uuden taloudenhoitajan toiveita on kuunneltu, ja välineitä hiljalleen osteltu.

Mikä ei myöskään tullut yllätyksenä oli talon varustaminen Shanghain talveen. Tässä osin onni ei suosinut, sillä kuluneiden viikkojen aikana Shanghai on kokenut kylmimmät kelit vuosikymmeneen (ei, täällä ei ole lunta). Lämpötila on päivisin poukkinut 5-10 asteen välillä ja muutamina öinä on ollut pakkasta (!).

Vanhan asunnon lattialämmitys (harvinaisuus täälläpäin) kun ei kuulunut mukaanotettaviin kalusteisiin, niin nyt olemme saaneet ihmetellä uuden talon lämmitystä sisäilman ollessa 15-20 astetta.

Toki melkein kaikissa huoneissa on A/C joka puhaltaa lämmintä. Sopii loistavasti lämmitykseen siihen asti kunnes ulkolämpötila laskee lähelle nollaa. Sen jälkeen laitteet alkavat takkuamaan, menevät pois päältä, puhaltavat viileää yms. Teho ei riitä. Paikalliseen tyyliin ensitöiksemme hommasimme muutaman patterin ja siirrettävän puhaltimen. Oikein tehokkaita ja luotettavia. Kuulema myös taloudellinen ratkaisu A/C:hen verrattuna. Viikkojen aikana, kun keli ei ole osoittanut merkkiä lämpenemisestä, on näitä pattereita hankittu lisää. Mukavuuden vuoksi myös mattoja, erityisesti kylppäreihin, on hommattu useita. Sekä tossuja itselle ja vieraille.

Nyt viimeisiä toimituksia (uusi pesukone) odotellaan, ja pöydällä on viikonlopusta pyörinyt pussillinen ötökkäpalloja, jotka pitäisi vielä ripotella kosteudenpoistajien lisäksi vaatekaappeihin. Täällä maalla kun on näitä ötököitäkin :-)

No comments: