31.1.08

Hong Kong

Toinen Manner-Kiinan ulkopuolelle tehty reissu suuntasi Hong Kongiin. Tällä kertaa nähtävyyksistä listalla oli vanhoina tuttuina Peak ja Star ferry. Käytettävissä oli kaksi päivää, joista yksi oli varattu vierailulle hyviä arvosteluita saaneeseen Ocean parkiin. Merimaailma-huvipuistoon, jota turistit ja lehdet ovat kehuneet yhdeksi Aasian parhaimmista. Muu aika oli varattu shoppailulle ja honkkarin loistavasta kulinaristisesta maailmasta nauttimiselle.

Peakille päätimme suunnata heti ensimmäisenä iltana tarkoituksena nähdä Hong Kong ja Kowloon valoisaan aikaan ja pimeällä. Hämmästyksekseni olivat muuttaneet ylimmän näköala tasanteen maksulliseksi, joten tyydyimme kuvaamaan maisemia syrjempää. Ilmat ei suosineet ja keli oli viileä, tuuli kova ja näkyvyys ei erityisen hyvä. Vietimme aikaa valojen syttymistä odotellen toisessa Peakin uusista kummallisuuksista, Forest Gump ravintolassa. Ravintola luonnollisestikin tarjoili katkarapuruokia.


And stop Forrest stop.



Evening in HK.



Night in HK.

Maisema Peakiltä oli kelistä huolimatta näkemisen arvoinen, vaikka poispääsyä ratikalla jouduimmekin jonottamaan yli puolisen tuntia. Suurempi yllätys meitä kohtasi pyöriessämme Sohon lähettyvillä ja etsiskellen ruokapaikkaa illaksi. Kävimme aperatiiveillä suomalaisen perustamassa "Finds" ravintolassa. Tämän jälkeen suuntasimme maailman pisimmille liukuportaille ja aloimme matkan ylöspäin tähyillen mahdollisia ruokapaikkoja. Ei osoittautunut helpoksi tehtäväksi.

Oli perjantia ilta klo n. 20 ja ravintolat olivat kadulle asti täynnä. Ilmeisesti kaikilla hong kongilaisilla on varaukset viikoiksi eteenpäin ravintoloihin, meillä kuitenkaan ei ollut, ja emme voineet muuta kuin ihmetellä kadulla viinilasit kädessä tupaten täyteen ravintoloihin jonottavia ihmisiä. Siirryimme etsimään vapaata pöytää hieman syrjemmälle. Lopulta löysimme espanjalaisen ravintolan, jonka ravintolapäällikkö lupaili meille pian vapautuvaa pöytää ekstra tuolilla. Ei ehkä maailman paras ravintola, mutta tällä hetkellä se on kyllä edelleen Hong Kongin lempparipaikkojeni joukossa. Vastaus pöytätiedusteluun täysissä ravintoloissa oli mielestäni ollut tarpeettoman ylimielinen. Enää ei olla Englannissa.

Asiasta viisastuneena koitimme varata seuraavana päivänä Kowloonin puolelta pöytää yhdestä rannan ravintoloista. Täyttä oli, joten tyydyimme ravintolaan ilman näköalaa. Pienistä ongelmista huolimatta, aina saimme vatsan täyteen ja 90 prosenttisesti ruoka oli herkullista.

Päiväretki Ocean Parkiin oli onnistunut, tosin paikka ei aivan lunastanut odotuksiamme. Huvipuistoalueella vain yksi laite vei pisteet kotiin vatsanpohjassa tuntuvina vihlaisuina, ja hai-akvaario oli aika aneeminen verrattuna muihin näkemiini haitankkeihin. Riutta-akvaario osoittautui paremmaksi, tosin sekään ei ollut suuren suuri. Parasta antia akvaarioista oli meduusa-akvaario, jossa eri kokoisia meduusoja uiskenteli avaruusmaisessa ympäristössä.


We are...


...space jellys!

Puiston parasta antia oli kuitenkin delfiini- ja merileijonashow joka oli hauskaa seurattavaa. Mietityttämään jäi kuinkahan merileijonat ja delfiinit luonnossa kaveeraavat keskenään. Show oli joka tapauksessa hyvä, ja ainoa asia jonka takia voisin harkita vierailua Ocean parkissa uudelleenkin.



Dolphin pool and amusement park.



Stars of the show.


Other jumping stars.

Puiston hyviinpuoliin kuului myös se että sissäänpääsymaksu oikeutti kaikkiin laitteisiin ja akvaarioihin ja esityksiin puiston sisällä. Poistuessamme kävimme vielä moikkaamassa puiston pandoja, joista osa olikin varsin esiintyvällä tuulella. Ja jo tuttuun Hong Kong tyyliin jonotimme yli puoli tuntia pois pääsyä bussilla.


Only way to see pandas.


Here it is!

Illalla suuntasimme Kowloonin puolelle yömarkkinoille, joista mukaan tarttui laukkuja, kiikareita ja koruja. Sitten nopsaan seuraamaan viimeisiä hetkiä Hong Kongin puolen valoshowsta rannalla. Lähempää katsottuna kaupungin valot olivat vaikuttavampi näky kuin Peakiltä katsottuna, mutta jotenkin mielessä oli Shanghai ja Pudongin valot, eikä Hong Kong oikein pystynyt tekemään vaikutusta pilvenpiirtäjineen.



Seuraavana aamupäivä ennen paluuta Shenzheniin ja oikeaan Kiinaan käytimme katumarkkinoilla Mongkokissa. Viime visiitillä Mongkokin markkinat olivat tehneet vaikutuksen edullisilla tarjouksilla, ja tinkimisne helppoudella. Molemmat olivat ilmeisesti menneet talven lumia. Hinnat olivat korkeammalla kuin Shanghaissa ja tinkiminen ei luistanut. Mukaan ei lähtenyt mitään.

Paluu Shenzheniin sujui yhtä sujuvasti lautalla kuin kaikki muutkin siirtymisen loman aikana olivat menneet, ja ennen kuin tajusimmekaan olimme takaisin Manner-Kiinan puolella. Nautimme muutamat viimeiset siiiderit aurinkoisella terassilla ja siten suuntasimme kohti lentokenttää ja talvista Shanghaita.

No comments: