7.1.08

Pattaya city

Anteeksi tauko matkakertomuksessa, se ei johdu pitkäksi venyneestä kosteasta uudesta vuodesta, vaan muutosta uuteen asuntoon Shanghaissa. Nettiyhteys alkoi pelittämään eilen. Mutta muutosta lisää myöhemmin. Nyt takaisin Thaimaahan.

Vihdoinkin! Thaimaalaisten 24 h auki oleva huonepalvelu hoiti matkan kärsimykset unholaan, ja unisena sängyllä mutustaessani juustohampurilaista olo alkoi olla kuin kermaa saaneella kissalla.



Finally here!



Thaimaassa on tullut käytyä usempaan otteeseen, eikä tämäkään reissu ollut pettymys. Thaimaassa elettiin sadekauden jälkeistä viileää aikaa, jolloin keli oli kuiva (siis paikallisella asteikolla) ja viileä (siis vain 30 astetta lämmintä).




Christmas in tropic.

Pattayalla on oma maineensa, mikä lienee jo historiaa. Sen enempää huoria ei Pattayan kaduilla näkynyt, että se olisi mitenkään poikennut muista Aasian turistikohteitsa, mukaanlukien Shanghai. Uusi Kanarian saaret, minulle kerrottiin. Ja näin näytti olevan. Ravintoloiden edustoilla komeili kyltit "Meillä myös suomenkielinen menu!".

Ja suomalaisia oli joka paikassa. Suurin osa perheita tai pariskuntia. Ainakaan suomalaisten seksituristien suosiossa Pattaya ei taida enää olla. Epäilen muutenkin, että Thaimaa on kunnostautunut tämän suhteen, ja suurimmat laittomuudet tapahtunevat nykyisin maan rajojen toisella puolen (Laos, Myanmar, Kambotsea...). Rahalla nyt toki Aasiassa on helppo saada naisen (tai miehen) missä tahansa.


You shouldn't take holiday cat. But cat shouldn't take holiday owners either.

Yöelämä ei visiitimme aikana toki ollut komeimmillaan sillä viikonloppuna oli vaalien takia alkoholin tarjoilukielto. Jota tosin eräät ravintolat silmää räpäyttämättä rikkoivat. Pattayan yöelämä top 5:

- Thai-ravintolat. Muovituoli ulkoilma paikkoja. Menevät kiinni aikaisin. Älä erehdy tilaamaan ruokaa tulisena.

- Paikalliset ulkoilma muovituoli karaoke paikat. Paikalliset laulavat surullisia lauluja kovaa ja korkealta.

- Länkkäreille suunnatut ulkoilma puujakkara tyttöbaarit. Musiikin äänitaso kilpailee viereisen paikallisen karaoken paikan kaiuttimien kanssa.

- Länkkäreille suunnatut ulkoilma puujakkara livemusa tyttöbaarit. Musiikin äänitaso kilpailee vieressä sijaitsevien edellä mainittujen paikkojen kanssa.

- Länkkäriravintolat. Jotka tarjoavat myös thaimaalaista ruokaa. Euroopan kelien ja naisten kylmyyteen kyllästyneen länkkärimiehen perustama ravintola (thaimaalainen ruoka riippuu sitä mitä miehen thai-tyttöystävä milloinkin laittaa). Paikat (ja miehet) ajalta jolloin Pattaya oli "SE" bilepaikka Aasiassa. Nyt nuo miehet ovat jo vanhoja ja väsyneitä. Kuuma keli ei yhteensovi sydän- ja verisuonitautien kanssa...

Itse testasin kolmea viimeksi mainittua, ja kiitos hollantilaiselle ja italialaiselle expatille. Hyvät ravintolat olitte perustaneet. Varsinkin pizza oli herkullista! Ja juustot ja majoneesi...hmmmm. On muuten harvoja asioita mihin juusto ja majoneesi ei sovi.


No comments: