29.1.08

Shenzhen

Shanghain talvi ei lämmennyt vaan alkoi satamaan lunta! Kurjat kelit, ja kaupunkiin julistettiin hätätila "oranssi" jäätyneiden teiden vuoksi. Meikäläinen puolestaan siirsi ylimääräisen patterin makkariin.

Mutta eipä Shanghai ole ainoa paikka Kiinassa jota kelit koettelevat. Etelä-Kiinassa kelit olivat myös kovin vaihtelevia, ja t-paidassa ympäriinsä vaeltelemisen sai unohtaa.
Shenzhenille aikaa oli varattu kolmisen päivää, joiden aikana oli tarkoitus tutustua paikalliseen ruokaan, shoppailu mahdollisuuksiin ja käydä katsastamassa Shenzhenin kuuluisimmat nähtävyydet - Window of the world (mini maailma) ja Splendid China (mini Kiina).

Odotimme paljon varsinkin mini Kiinalta, ja uhosimme ennen vierailua kuinka aiomme kävellä mini Kiinan muurilla...odottakaas vain. Noh, ehkä mini muurilla olisi voinut juuri ja juuri kävellä, mutta pelkään että se olisi voinut sortua. Kyseessä oli siis puisto jonne oli ripoteltu pienoismalleja Kiinan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Hieno ajatus sinällään, eikä toteutuskaan ollut hassumpi, olimme vaan kuvitelleet pienoismallien olevan hieman suurempaa kaliiperia. Kiersimme alueen ensin avokärryn kyydissä, ja jonka jälkeen kävelimme kierroksen kohokohdat läpi.Mini Greatwall.


Mini not modest statues.


Mini chinese bridge.


Mini Lhasa.

Mini Kiina oli muutamassa tunnissa koluttu, jonka jälkeen päätimme ajella aluetta kiertelevällä monoraililla mini maailmaan. Mini maailma vaikutti alusta asti mahtipontisemmalta. Täällä pienoismallit olivat huomattavasti isompia, ja jotkut olivat jopa oikeaa vastaavassa koossa.Monorail.

Toistimme mini Kiinassa hyväksi havaittua keinoa ottaa ensin kärryajelu, jonka lisäksi ostimme lipun aluetta kiertävään monorailiin ja Eiffel-tornin hissiin. Ajeltuamme aluetta läpi suuntasimme suosikkeihimme.

Mini Egypt.Mini Manhattan - not cocktail.

Pariisi oli hyvin edustettuna, ja näkymät Eiffel-tornista olivat hyvät. Japanilaiset puutarhat olivat kauniita, mini Manhattan mielenkiintoinen (ja hieman historiallinen WTC torneineen), Lontoo oli pieni ja mini Eurooppa oli osittain suljettu. Hienoja olivat myös Aasian kaupunkien temppeleiden pienoismallit. Toisin kuin mini Kiinassa täällä aika ei antanut periksi kaikelle mielenkiintoiselle, ja näkemistä jäi vielä toiseenkin kertaan.


Mini Europe.Mini palaces of Bangkok.


Mini Tokio.


Mini Paris.

Paikalliseen ruokaan tutustuimme majapaikkaamme lähellä olevan hotellin dim sum aamiaisella. Olimme paikan ainoat pitkänenät, ja herätimme hieman hilpeyttä paikallisissa koittaessamme valita erilaisia dim sumeja ohi menevistä kärryistä maisteltaviksi. Vaikka kokeilimme monenlaista nyyttiä, ei dim sumista vieläkään tullut lemppariherkkuani. Mutta aina pitää kokeilla.
Shenzhen dim sum.

Viimeinen aamu Shenzhenissä vietettiin shopaten feikki/kuormasta pudonneita merkkivaatteita. Tässä mielessä Shenzhen tarjosi jotain mitä Shanghaista en ole löytänyt (jos joku tietää Shanghaissa vastaavaa niin viestiä tuleen). Ajoimme ystävämme opastuksella kortteliin, joka oli täynnä matalia ränsistyneitä kerrostaloja, kipusimme rappuja ylös ja vastaan tuli mies joka toivotti meidät tervetulleeksi.

Eteemme aukeni rekkikaupalla designer housupukuja, juhlamekkoja, hameita, toppeja ja iltapukuja. Ensin oli hieman totuteltava ympäristön rähjäisyyteen, mutta kun oli päässyt siitä yli oli mielenkiintoista tutkia varastoa helmien toivossa. Ja muutamia löytyikin.

Myynnissä ilmeisesti ovat kopiot (tehty samoista kankaista)/ylijääneet/laadullisesti heikot kappaleet oikeilta tehtailta. Tarjolla on yleensä 1-6 kokoa, mutta erityisen loistavaksi paikan tekee, että sinne kerätyt vaatteet ovat suunnattuja USA:n markkinoille joten kokoja löytyi!Shenzhen outlet.

Poistuessani talosta ostokset kainalossa jäin haikeena katselemaan kaikkia alueen tutkimattomia outlet myymälöitä. I shall be back!

No comments: