9.1.08

Pattaya - believe it or not

Pattayan kadut ovat täynnä kojuja, ja rantakadun tuntumasta löytyy useita ostoskeskuksia. Yhdessä niistä löytyy Rippley's believe it or not (juuri se TV-show) museo, jonka yhteydessä on 4D teatteri, haunted experience- kummitustalo ja infinity maze-talo. Ja olihan noita kummallisuuksia kokeiltava.



Museolta en odottanut paljoa. 4D esityksien kuvanlaatu osoittautui yllättävän heikoksi, eikä esitysten tasokaan juuri saa kiitosta. Haunted experience taas osoittautui loistavaksi. Emme oikein tienneet mitä odottaa, kun astuimme jonoon. Hetken päästä maskeerattu työntekijä tuli noutamaan jonossa olijat (n. 8 henkeä) sisälle arkkuja täynnä olevaan huoneeseen. Meille annettiin köysi, josta kaikkia kehoitettiin pitämään kiinni, ja osoitettiin ovi josta astua sisälle taloon... Ja meikäläinen tietysti ensimmäisenä köyden päässä!

Olen todella heikkoihin kaikkiin kummitusjuttuihin, joten odottelin innolla tulevia kauhuja. Pian talon luonne paljastui. Pimeässä hapuilimme huoneesta toiseen, milloin katosta roikkuvia ruumispusseja siirrellen, milloin etsien ovea pilkkopimeässä. Silloin tällöin pimeässä törmäsi oikeaan ihmiseen, joka onnistui säikäyttämään joka kerta köydestä pitelevän porukkamme. Talosta löytyi tietysti myös normaalia kummitustalo kamaa, putoavia nukkeja yms. Yhden kerran seinästä verhon takaa kädet ojossa huutaen hyökkäävä näyttelijä sai joukossamme olevan naisen jopa kaatumaan, kun hän säikähtäessään koitti juosta pakoon pimeässä. Täytyy sanoa että ajoittain oli itsellänikin vaikeuksia pitää kiinni köydestä. Loistava paikka :-)

Infinity maze oli peilihuoneista ja erilaisista valoista koostuva talo. Taloon mentäessä laitettiin käsiin ja jalkoihin valkoiset kangas sukat ja hanskat. Ideana oli edetä huoneesta toiseen, ja etsiä ovi seuraavaan huoneeseen. Tuli mieleen elokuva Cube. Mitään pelottavaa ei kuitenkaan paikassa ollut, vaan ideana oli peileillä ja valoilla luodut aisteja sekoittavat efektit. Tuntui kuin olisi ollut keskellä 70-luvun scifi-elokuvaa. Hauska paikka.

Museo oli odotettua mielenkiintoisempi, vaikka ihan kaikkea mitä näki ei tullut uskottua. Koko paikkahan on tietysti tekemällä turisteille tehty, mutta siitä huolimatta hieman erikoisempi kokemus. Voi suositella. Kauhutaloa ei kuitenkana ihan heikko hermoisille ;-)



Muu aika sujuikin baareissa notkuen ja shopaten. Mukaan Pattayalta tarttui mausteita, löhikäärmepaitoja ja silkkikrääsää. Ihanan helppo ja rentouttava lomakohde!

1 comment:

Jonna said...

Kurkkaapas blogiini, siellä on jotain sinulle ; )