17.1.09

Kiinalainen UV - tervetuloa Härkä!

Tai lehmä Ei sillä oikeastaan ole väliä, mutta kiinalaisille se on oikeastaan lehmä, koska muinoin naaraseläimet olivat tärkeämpiä maataloudelle. Kiinalaiset suosivat naaraspuolisia nimityksi kuten lammas, kana ja lehmä. Me taas olemme usein kääntäneet ne vuoheksi, kukoksi ja nyt tulevana vuonna, häräksi.



Mitä härkä tuo tullessaan? Vuoden pitäisi olla tasapainoinen ja hyvä vuosi työn teon kannalta. Meille lampaille vuosi on suosiollisempi kuin kuin rotan vuosi. Ihmissuhteiden ja uran pitäisi kukoistaa, jos lammas vain tajuaa pitää nokkansa erossa muiden asioista (mitkä muiden asiat?).



Härän vuoden ensimmäinen päivä koittaa tänä vuonna 26.1. jolloin räiskyy ja poksuu ympäri Aasian todenteolla. Aloitan vuoden täyttämällä yli kaksi vuotta kestäneen haaveeni ja palaan Indonesiaan. Tällä kertaa ohjelmassa Yogyakarta (Jaava), Kupang (Länsi-Timor) ja Balia olantakaa (Ubud, Kuta, Lovina ja Jimbaran). Matka suoritetaan Honkkarin kautta, joten ensin pääsen toivottavasti nauttimaan Ned Kellyn jazzahteluista. Edessä 23 päivää reissua, jolloin erotellaan bilehileet tarzaneista. Katsotaan mitä Indonesian viidakoista lopulta ulos pulpahtaa.



Siis uuteen vuoteen, ei rotan vuosikaan hassumpi ollut (lampaalle luvattiin silloin 5 hyvää kuukautta, ja noh, 7 huonoa), joten nyt toiveet ovat aika korkealla härän suhteen. Sarvet pystyyn ja kärpäset hännällä hus!





HYVÄÄ KIINALAISTA UUTTA VUOTTA 2009!

HAPPY CHINESE NEW YEAR 2009!

No comments: