13.11.08

Siam defeated (=Siem Reap)

Kone lähti 30 minuuttia ajoissa, mutta toisaalta mikään ei enää hätkähdytä mitä lentämiseen tulee. Välilasku oli Paksessa, ja sitten kohti Kambutseaa. Fiilis oli hyvä kun saavuimme, ja ihmiset tuntuivat niin mukavilta että melkein itketti.



Mutta olo oli karmea ja JTTS kaatoi sänkyyn koko loppupäiväksi. Nukuttuani kuusi tuntia heräsin sekavana ja totesin ettei laolaiset käsikauppalääkkeet auta. Kuumetta oli 39,7 astetta ja paleli palelemistaan. Pakko se oli lähteä lääkäriin, jos vaikka vältyttäisiin pahemmalta kulkutautiepidemialta. Kuka nyt loppujen lopuksi laolaisia ja kambutsealaisia kaipaakaan...

Keikuin siis pimeässä tuk tukin kyydissä kohti kambutsealaista sairaalaa. Vau.

No, homma lähti selviämään sairaalassa vauhdilla. Kerroin massiivisen rokotuskokoelmani, ja lisäsin etten ikinä ole syönyt malarialääkkeitä. Lääkärin vastaus oli "well, those won´t help anyway". No tulihan ainakin se selväksi. Lääkäri totesi että todennäköisesti kyse on vain muutoin oireettomasta nuhasta, mutta muut todennäköisimmät vaihtoehdot ovat malaria ja dengue. Joten ne testattaisiin.

Koska kuumetta oli jo kolmatta päivää pystyttiin molemmat testaamaan verestä suhteellisen varmasti. Lisäksi jos nyt joku haluaa tehdä kotitestin, niin denguen voi testata kiristämällä siteen käsivarren yläosaan viideksi minuutiksi niin että käsivarsi muuttuu siniseksi ja siihen tulee vaaleita täpliä. Aika kivuliasta, mutta sen jälkeen side poistetaan ja veren palautumista kytätään ihon pinnasta. Ja sitten pitäisi kai näkyä jotain. Hoitsu totesi ettei minulla dengueta ainakaan ole, mutta erittäin korkea kuume. Sain ekat tabletit.

Hetken odoteltuani sain tiedon ettei myöskään malariaa ole, ja ison pussin pillereitä, jotka auttavat laskemaan kuumeen. Ja parin päivän rehaamiskiellon. Noh, nyt kun oli todettu että JTTS olikin vain JS, niin päätin uskaltautua hotellin illalliselle seuraamaan tanssiesitystä. Ruokahalu oli JS:n takia kadonnut täysin, ja koitin parhaani mukaan selittää hämmästyneille tarjoilijoille, ettei vika ollut ruuassa. Tanssiesitystä oli kiva katsella, mutta sen jälkeen tabletit tai JS kaatoi sänkyyn.


Noin 14 tuntua myöhemmin heräsin ja olo oli neljään päivään ensimmäistä kertaa parempi. Kuumetta oli enää 38 astetta. Kummasti muuten selkiyttää ajatuksia tuollainen parinkin asteen ruuminlämmön lasku. Jalka alkoi jo vipattamaan raunioiden suuntaan, mutta päätimme suunnitella tulevia altaalla (mikä ei ollut laisinkaan hassumpi). Loppujen lopuksi päädyimme pidentämään Siem reapissä oleskeluamme parilla päivällä. Illan tullen nautin lämpimästä kylvystä huoneen isossa ammeessa. Hmmm, itseasiassa ranskalaisessa viiden tähden hotlassa toipuminen ei ole laisinkaan hassumpaa.

No comments: