13.3.07

Hong Kong

Hong Kong tuntui paluulta sivistyksen pariin. Tässä vaiheessa matkaa myös tuli mieleen että tämähän on varsinainen kielimatka, valitaan vain maita missä puhutaan englantia...

Hong Kong still have their own flag.

Siis takaisin Kiinassa. Vaikkei se ihan siltä tuntunut. Honkkarilaiset olivat kuin kiinalaisia, mutta oudon kohteliaita, ystävällisiä ja siistejä. Ihan kuin paranneltu versio perus shanghailaisesta. Ja tietysti se, että joka paikassa puhuttiin loistavaa englantia, ja kaikki tekstit olivat englanniksi, sai tuntumaan ettei Shnaghai mitenkään voi sijaita samassa maassa. Ja kauanhan näin olikin.

Hong Kong on siis onnistunut säilyttämään ainakin osan englantilaisten perinnöstä. Positiivisessa mielessä. Tämä tekee Hong Kongista helpon paikan länkkärille vierailla ja asua.
Hong Kongissa yhdistyy mukavalla tavalla kiinalainen palvelukulttuuri (joka on kyllä vailla vertaansa), ja se että palvelua saa ymmärrettävällä kielellä (palvelusta ei ole paljon iloa jollei dialogia saada aikaiseksi).

Rare, but not totally unusual sight.

Muunmuassa ulkona syöminen oli todella, noh, herkullisen helppoa. Siinä missä Shanghaissa italialaisessa paikassa pastana tarjotaan nuudeleita, ja meksikolaisessa kanafajitaksessa kanan nokka törröttää leivän välistä, niin Hong Kongissa ilman kummempaa paikan valintaa, tai tutustumista menuun, sai aina loistavaa ruokaa. Ruokapaikkoja on tietysti saarilla ympäriinsä, mutta jos ravintola-aluetta etsii kannattaa tutustua mm. SOHO:n tarjontaan.

Street escalator in SOHO. Up we go!

Majoituimme Hong Kongin saaren puolelle, mutta liikuttua tuli Kowlooniin ja takaisin useampaan otteeseen lautoilla (mm. Star ferry) ja metrolla. Metro on vaivaton käyttää ja muutaman päivän turistikorttiin saa yhdistettyä lentokenttäjunan. Taksia ei kentältä kannata keskustaan ottaa, sillä juna on todella vaivaton. Hong Kongin taksien hinnat eivät ole yhtä halpoja kuin muualla Kiinassa. Varsinkin kun matkalaukuista veloitetaan takseissa erikseen.

Hong Kong by day.

Lautalla Hong Kongin ja Kowloonin välin liikkuminen on muutenkin kannattavaa jo maisemien katselu mielessä. Muistutti minua Shanghain Bundista. Näkymät kannattaa käydä katsomassa päivällä ja yöllä. Jollei halua lauttamatkailla voi näkymiä ihailla terminaalien vierestä rannalta käsin.

Hong Kong by night.

Hong Kongissa oli uuden vuoden jälkeiset alennusmyynnit hyvässä käynnissä ja vaatteita 50 ja 70 prosentin alennuksella tuli shopattua huolella. Toisin kuin Shangaissa, niin Honkkarin liikeistä isompikin länkkäri löytää oman kokonsa. Katumarkkinoista tuli vierailtu Mongkokin urheilu-, elektroniikka- ja naistentavarakaduilla sekä Temple Streetin yömarkkinoilla. tavara oli kovin samaa kuin Shanghain kopiomarkkinoilla, ainoana erona ehkä että kojujen joukosta löytyi aikuisviihderekvisiittaa ja tinkiminen kävi helposti. Ainakin Shanghain markkinoilla treenanneet pääsevät täällä helposti alempiin hintoihin kuin Shanghaissa.

Mongkok.

Shoppailu tuli hoidettua suurimmaksi osaksi Kowloonin puolella, kun taas syöminen hoitui Hong Kongin puolella. Hong Kongin Hollywood Boulevardin antiikki- ja taideliikkeissä tuli myös vierailtua, mutta muutaman esineen hintatiedustelun jälkeen totesin jatkossakin tyytyväni kiinalaiseen kopioantiikkiin.

Temple street's night market.

Suuren suuri Hong Kong ei ole, ja hieman kuten Singaporessakin, niin muutamassa päivässä ehtii jo paljon. Ostosten lomassa kiertelimme toki myös nähtävyyksiä.

No comments: