30.3.07

Ho Chi Minh city

Ho Chi Minh (kuten Kiinan, Venäjän ja Korean toverit kaupunkia kutsuvat), tai Saigon (kuten kapitalistinen maailma kaupunkia kutsuu), osoittautui hiljaisemmaksi ja pienemmäksi kuin mm. Shanghai, Hong Kong, Jakarta tai Bangkok. Runsaalla kaksipyöräisten moottoriajoneuvojen paljoudella liikenteen kaoottisuus onnistui kuitenkin vetämään vertoja isommillekin aasialaisille serkuilleen.



Here we go and cross the street. Be brave. And calm.

Koska aikomuksena oli viettää Vietnamissa ainoastaan hieman yli viikko, niin majoitus oli varatttu Ho Chi Minhistä koko täksi ajaksi, ja tyytyminen oli päiväretkiin. Viikko alkoi omatoimisella kaupungin kiertelyllä. Ho Chi Minhin keskusta ei ole suuren suuri, ja sen talsii yhdessä päivässä jo useampaan kertaan ympäri. Ostokset pystyy keskittämään kätevästi muutamille pääkaduille ja marketteihin, joista kuuluisin lienee Ben Thanh.



Saigon river.

Pha Thu Thiem....?

Nopealla silmäyksellä näki että kiinalaisten vaikutus oli suuri. Kiinalaisia ravintoloita Shanghai-tyyppisellä menulla löytyi joka kulmasta. Myös Vietnamin kielestä löytyy runsaasti kiinasta lainattuja sanoja. Kuten myös marketeista löytyi runsaasti Kiinasta tuotuja tuotteita. Ostoksia tehdessä koitin parhaani mukaan vältellä kiinalaisia tavaroita, ja keskittyä tinkimään vietnamilaistyylisestä krääsästä. Mukaan tarttui mm. syömäpuikkoja plus pidikkeitä, lakkataulu, vietnamilainen mekko plus kengät, alkoholijuomia (kiitos ranskalaisten siirtomaavallan), mausteita ja kuivattuja hedelmiä.

Uncle Ho.

Omatoimisesti vierailimme mm. eläintarhassa, jonka yhteydessä oli puutarha ja Ho Chi Minh museo. Eläintarha oli ok, mutta puutarha oli keskittynyt lähinnä esittelemään vanhoja puita. Ei siis kauheasti säväyttänyt. Ho Chi Minh museossa kuvaaminen oli kielletty, ja museo koostui yksittäisistä esineitä useilta vuosisadoilta.

Salad with lizard.
Love is in the air.
Botanical something.
Siesta time.
Waiting for a lunch?
Waiting for several lunches.

Museossa esitettiin myös vietnamilaista erikoisuutta, vesinukketeatteria. Vesinukketeatteri on kai lähtöisin Pohjois-Vietnamista, joten Ho Chi Minhissä siihen ei juurikaan törmää. Vaikkei museo muuten ollutkaan kummoinen kannatti siellä käynti jo pelkän esityksen vuoksi.
Water puppetry. Fire and water!

No comments: