17.3.07

Hong Kongin nähtävyydet

Hong Kongista, tai oikeastaan Kowloonin puolelta, löytyy lukuisia museoita ja näyttelyitä. Monissa tapauksissa Hong Kongin ja Kiinan historia on näyttävästi esillä. Päätin kuitenkin jättää väliin Shanghaistakin löytyvät taide-, historia- ja tiedemuseot, ja vierailla avaruusmuseossa (Space museum). Oikeastaan ainoastaan siksi etten vastaavassa paikassa ole aikaisemmin käynyt.

Our solar system.

Museo itsessään oli aika pieni, ja enemmänkin keskittynyt interaktiivisten vetonaulojen esitelyyn. Mikäs siinä, aina on kiva leikkiä avaruusseikkailua. Näyttelyalueen ja pelien lisäksi museon planetaariossa esitettiin elokuvia. Osa liittyi avaruuteen ja osa ei. Itse päädyin aikataulullisista syistä katsomaan elokuvan, joka käsitteli Pluton pudottamista pois planeettojen joukosta. Esitys oli ok, kovaäänisistä tarina tuli kantonin kiinaksi, mutta onneksi jokaisella istuimella oli kuulokkeet joista sai valittua englannin kielisen selostuksen.

Space animals.

Avaruusmuseo oli nopeasti käyty eikä sieltä oikein mitään uutta tietoa herunut. Ihan kiva aikuisten leikkipaikka.

Lautta-ajeluiden lisäksi varmasti suosituin vierailukohde Hong Kongin turistien keskuudessa on Hong Kongin puolella olevan kukkulan huipulla käynti (Peak). Eli siis huipulle menevään ratikkaan ja ylös. Päätepysäkille on turisteja varten rakennettu terminaali, josta löytyy matkamuistokojua ja ravintolaa useassa kerroksessa. Rakennuksen katolla on sitten se näköalapaikka mistä turistien kuuluu ottaa Hong Kongin maisema kuvat.

The way up to Victoria Peak.
Hong Kong.

Huipulle ei kannata huonolla säällä mennä, sillä huippu saattaa olla pilvien peitossa jolloin mitään ei tietenkään näy. Näkymien lisäksi huipulta löytyy Madame Tussaudin vahakabinetti. Kabinetti oli yllättävän iso, tosin uusimmat hahmot olivat kiinalaisia. Osa vanhemmista vahanukeista ei mennyt täydestä maalin lohkeillessa nuken käsistä. Mutta todella elävännäköisiäkin hahmoja joukosta löytyi. Jos ei ole vieraillut Lontoossa on tämä ihan oiva paikka käydä pällistelemässä kuuluisia vahanukkeja.

Indiana Jones was ok.
Some chinese artist. But figure looked very much like real person.
Also very good figure.
This doesn't look like real person at all. So I guess figure is very successful.

Uusimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluu Ngong Ping 360 astetta. Eli Lantau saaren kukkulalle rakennettu kylä jonka kyljessä on iso istuva Buddha. Kylä itsessään ei ole kummoinen, ja Buddhallekin on aikamoinen matka kylästä, mutta matka kylään on kokemisen arvoinen. Joko puolisen tuntia kestävä kaapelivaunuajelu, tai ties kuinka monta tuntia kestävä patikointi.

To Ngong Ping...
...360.

Varmaan on sanomattakin selvä, että tämä blondi valitsi kaapelivaunun. Näkymät olivat hyvät, ja niitä oli aikaa ihailla. Hieman harmitti että rata oli niin syrjässä, ettei Hong Kongia tai Kowloonia näkynyt vilaukseltakaan. Itse kylässä olisi ollut jotain apina-ja teatteriesityksiä tarjolla erillisestä maksusta, mutta taas aikataulullisista syistä tyydyimme ihastelemaan itse kylää, ja hieman kauempana istuvaa jättimäistä Buddhaa.

Village and the world's tallest outdoor seated bronze Buddha.

Enemmille nähtävyyksille ei muutaman päivän visiitillä liiennyt aikaa. Hong Kong tarjosi pehmeän laskun Kiinaan niin kelien, kielen kuin kulttuurinkin puolesta.

2 comments:

Anonymous said...

I аm in faсt grateful tо the oωner of thіs ωebsite who has shared this great articlе at here.


Мy blog рost ... area codes

Anonymous said...

Thank yоu a lot fοr sharing this with all
folks you actually understand what you're speaking about! Bookmarked. Kindly additionally visit my site =). We will have a hyperlink exchange agreement between us

my page näsplastik - http://www.depannage.net -