23.10.07

Diving Oriental Mindoro

Sukeltamaanhan sinne oli lähdetty, joten sitä myös tehtiin. Suoritin resortissa loppujen lopuksi kaksi PADI kurssia, Advanced ja Nitrox.



I rent.

Sukelluskohteet sijiaitsivat kaikki lähellä rannikkoa, ja keskuksella oli useita veneitä käytössään, joten päivisin saattoi melkolailla suunnitella sukelluksensa omien halujensa mukaan. Ryhmät olivat pieniä, ja siirtymiseen kului vähän aikaa. Veneessä ei siis tarvinnut turhia hikoilla eikä palella.

Advanced kurssin pakollisten syvä- ja navigointi sukellusten lisäksi, kävin ihmettelemässä pieniä kalastusalushylkyjä, yösukelluksella ja etsimässä sekä nostamassa pieniä kadonneita esineitä.



Like a fish on dry land.

Ajoittain sukelluksilla virtaus oli turhankin voimakas, mutta yleisesti olosuhteet olivat hyvät. Tällä kertaa en onnistunut polttamaan kuin pienen alueen sormesta (mikä lie meduusa). Vedenlämpötila Puerto Galeran vesissä on tasaisesti 28 astetta ympäri vuoden, ja näkyvyys on kohtalainen. Siis varmasti hyvä verrattuna esim. Suomen vesiin, mutta edelleenkään Bunakenia voittanutta ei tällä saralla ole löytynyt. Näkyvyys oli siis kymmeniä metrejä, ei kuitenkaan mitenkään ääretön.



Dinner.

Ja mitä sitten tuli nähtyä; pari pikku haita, isoja merikilpikonnia, useita mureenoita, iso kalmari, jättisimpukoita, meritähtipelto, hummereita, useita merietanoita ja paaaljon värikkäitä fisuja. Hait olivat aikalailla piilossa kolossaan, mutta kalmariin törmääminen oli mielenkiintoinen kokemus, sekä pääsin silittämään nukkuvaa merikilpikonnaa!



Neljä päivää meni ahkeraan sukellellessa, kunnes taifuuni iski Pohjois-Filippiineille.

No comments: