24.10.07

Tänään ei tuule yhtään niin paljon kuin viime yönä

Viimeinen yö sukellusresortissa alkoi myrskyisästi. Tiesimme taifuunin ohittavan saaren yön aikana, ja kun vesi alkoi illalla nousemaan aloin seurailemaan tilannetta mielenkiinnolla.

klo 21: ravintolan tuulen suojat vedetään alas, aallot lyövät huoneemme edustalla olevaan aitaan.

klo 23: keskeytän leffan katsomisen jyrinän yltyessä ulkona, aallot lyövät sisälle resortin ravintolaan, henkilökunta koittaa pelastaa aaltojen viemiä tuoleja, kajaakkeja ym. roinaa.

klo 24: pohdin kuinka kauan myrsky kestää ja miten nousu- ja laskuvesi menee ajallisesti, vesipisaroita roiskuu huoneen lasioveen, vesi on noussut aidan tasolle.

klo 01: aallot lyövät huoneen lasioveen, vesi on noussut yhden portaan päähän huoneen kuistista.

klo 02: tilanne ei ole muuttunut, pohdin mihin siirtäisin matkalaukut lattialta, sillä jos nukahdan, ne ehtivät kastua ennen kuin herään sisälle tulevaan meriveteen.

Aamulla väsytti.



Big Laguna beach after storm.

Seuraavana päivänä (ja loppujen lopuksi seuraavina kolmena päivänä), sukellukset oli peruttu, koska veneet eivät päässeet Big Lagunan rantaan.



Seafront room - what a great idea.

Olimme buukanneet etukäteen kyydin toiseen resorttiin, mutta arvoimme lähtöä hetken.



Dive shop needs a new door.



Swimming pool area and reception after storm.

Päädyimme säilömään lentoliput, passit ja rahat vedenkestävään pussukkaan, jonka kiedoin ympärilleni, ja ei kun menoksi. Jos virtaus ei ole kovin voimakas, niin olen aikasta hyvä uimari.



Ei tullut uintireissua, ja uuden resorttimme ranta oli rauhallisen tyyni.

No comments: