31.10.07

Kiina F1 2007

Filippiinien jälkeen laukkuja ei ehtinyt purkamaan, kun vuorossa oli Kiinan F1 kisa. Viime vuodesta poiketen, tänä vuonna liikeellä oltiin suuremmalla porukalla, ja yksityiskuljetus oli varattu. Mutta kuten viime vuonnakin, aika-ajot jäivät väliin, ja lippu oli hankittu vain kisapäiväksi.



Shanghai F1 circuit.

Matkaan lähdettiin noin kolme tuntia ennen kisan alkua, ja radalle saavuttiin noin kaksi tuntia ennen starttia. Tämä riitti hyvin muutamasta fanituotteesta tinkimiseen. Viime syksyn Indonesin reissulta hankttua ferraripaitaa komistamaan tuli vielä punainen lippis. Suomen lippu oli hommattu toukokuun Suomen visiitillä. Keli oli vaihteleva, kovaa tuulta ja sadetta oli lupailtu kisapäivälle, joten kiinalaisten tapaan varustauduttu oltiin sadetakilla, ja viitoilla.



No worries if you left your raincoat, ear plugs etc. home.

Heti saavuttuamme radalle kävi selväksi, että muutama muukin suomalainen oli tänä vuonna isommalla porukalla liikenteessä. Suomen liput heiluivat myös ilahduttavasti muiden kansalaisuuksien käsissä!



Kisajärjestelyt olivat taas kerran sujuvat, myyntikojuja (fanituotteita, ruokaa, juomaa) ei alueella ollut kuin muutamia, toisaalta ainakin toistaiseksi katsomoihin saa tuoda omat eväät. Muutamaa kuuroa lukuunottamatta keli pysyi kohtalaisena, ja radan pinta näytti suurimman osan kisasta kuivalta.


There is a reason why tickets are checked twice - first when you enter the area and second when you go to your seat.


Food stall inside.


Food stall outside. Of course cheaper. Also beer available.

Näillä eväillä pienoisessa sateessa lähdettiin siis seuraamaan vuoden 2007 Kiinan F1 kisaa. Kiinalaiset ovat ottaneet Ferrarin omakseen, ehkä sen maineen takia, mutta myös Renaultilla näytti olevan vankka kannatusjoukko paikallisten keskuudessa. Onneksemme olimme melkolailla muiden punapaitojen joukossa katsomossamme, joten fiilis oli alusta asti hyvä, ja joukolla hurrasimme punaisten autojen ilmestyessä kentälle. Ja ehkä täytyy myöntää että hieman buuasimme mustahopeisille pirsseille. No, maassa maan tavalla...


Drivers "parade".




Let the race began!

Tarkkoihin yksityiskohtiin kisan vaiheista ei lienee enää tarvetta, kaikki tietävät miten kisassa kävi - HYVÄ KIMI! - ja kaikki varmasti jo tietävät miten tämä kausi ratkesi - HYVÄ FERRARI!


Kimi Räikkönen.


Heikki Kovalainen.


Driving with "the Iceman".

Sen verran tapahtumista kisapaikalla, että Shanghain kisahan oli suht rauhallinen, ja ilman suurta draamaan, ennen Hamiltonin keskeyttämistä. Paikkamme sijaitsivat juuri siinä mutkassa, missä autoja lipsui tuon tuosta ulos, mutta vakavilta kolareiltahan vältyttiin. Samassa mutkassa nähtiin myös muutama komea ohitus. Edessämme oli TV-kuvaa näyttävä iso taulu, ja tulostolppa. Kisassa pysyi hyvin mukana katsomosta käsin.


Not like this.



First stop.

Sanomattakin on selvää, että huuto oli aikamoinen, ja iloinen sellainen, kun ruudulle ilmestyi kuva Hamiltonin autosta hiekalla. Uskomaton töppäys!


Hih.



HIH!


Heikki's race wasn't so great.

Paikan päällä seurattaessa kisa on aina liian nopeasti ohi, tosin tällä kertaa tulos oli mieluinen. Onnellisina siirryttiin hitaalle paluumatkalle juhlimaan Kimin voittoa Shanghain yöhön!



Winner!

Nyt ferraripaita on jo pesty ja taiteltu kaappiin odottamaan ensi kautta ja ensi vuoden Kiinan F1 kisaa. Kisakalenterin nopea vilkaisu näyttää että kisa pidetään myöhemmin syksyllä, joten lomailut on varmaan lomailtu jo ennen kisaa. Ehkäpä vuonna 2008 pääsisi seuraamaan myös aika-ajoja paikan päälle!

No comments: