22.10.07

Oriental Mindoro - Laguna Beach

Nyt kun Shanghaihin on auttamattomasti saapunut syksy (päivisin 20-25 astetta ja öisin jopa hyytävät 15), niin voipi muistella lämmöllä tropiikkia.

Syysloman ulkomaan matkakohde oli Filippiinit, Puerto Galera. Tai pikemminkin Puerto Galeran lähistöllä sijaitsevat rannat. Saari on Mindoro, joka on jaettu itäiseen ja läntiseen puoleen. Me suuntasimme saaren itäiselle puolelle, eli Oriental Mindorolle.



Batangas pier in daylight.

Lento Manilaan Shanghaista kestää 3-4 tuntia, joten koneessa istuminen ei paljoa rasita. Galerassa ei ole lentokenttää, ja parhaiten sinne pääsee ottamalla autokyydin Manilasta Batangaksen satamaan, ja siitä veneellä kohderannalle. Automatka kestää noin 2 tuntia, ja vene matka noin tunnin.



Public "ferry" Batangas - Puerto Galera.

Olimme etukäteen kyselleet resorteista kuljetuksen mahdollisuutta suoraan kentältä rannalle, ja osa kohteista ilmoitti, että koska lentomme saapui myöhään illalla, olisi venematka liian vaarallinen. Joten siis loogisesti valitsemme sen kohteen joka suostui meidät kuskaamaan samana iltana...



Vehicle of the week.

Sanoisin, ettei pimeällä veneily ole riski sinällään, mutta, jos kuljetusta ei ole järjestetty etukäteen, on Batangaksen satama kovin hiljainen öisin. Siinä tapauksessa on parempi jäädä hotelliin, joko Manilaan tai Batangakseen, ja ottaa aamulla vene rantsulle. Me kuitenkin seilasimme kohtuullisessa säässä suoraan resorttiin.



Big Laguna beach.



Straight to the pool.

Ensimmäinen majapaikkamme oli valittu rannan ja sukellusmahdollisuuksien perusteella. Ranta oli Big Laguna, jonka vieressä sijaitsivat isommat ja vilkkaammat Small Laguna ja Sabang Beach. Venematkan päästä muita suosittuja rantoja on mm. Coco Beach ja White Beach.



Small Laguna beach.



Sabang beach.



Coco...well all you read, right?

Oriental Mindoron rannat ovat Boracayn jälkeen varmasti Filippiinien suosituimmat turistirantakohteet, joten ravintoloista, sukelluskeskuksista ja vesiurheilu mahdollisuuksista ei ole pulaa. Syksy on ehdottomasto low season aikaa tässä osassa Aasiaa. Taifuunikausi päättyy virallisesti syyskuun lopussa, mutta lokakuun alun kelit saattavat olla hyvinkin vaihtelevia. Lämpöä kuitenkin riittää ympäri vuoden!

No comments: