15.10.07

Löhikäärmettä kesyttämässä 3

25.9. kuujuhla!!! Tai syysjuhla, tai keskisyksyn juhla, tai mikä tahansa nimistä mikä rakkaalla lapsella on. Tämä on päivä jolloin perheet ja rakastavaiset ympäri Kiinan kokoontuvat ihailemaan täysikuuta, ja syömään pyöreitä ruokia, kuten kuukakkuja yhdessä. Ja mikä olisikaan romanttisempaa kuin tuijotella kuuta Yangtse joella!


Viimeisen kokonaisen päivän retki oli Feng du, kummitus- tai paholaiskaupunki. Korkealle kukkulalle rakennettu temppelikaupunki.


Feng dhuuu-huu-uuu....



Lucky bridge. Take 9 steps to cross it, and you will be promised forever lasting love.

Kaupungista löytyy niin Buddhalais- kuin Taolaistemppeleitäkin. Kaupungin rakennuksiin ja siltoihin liittyy paljon uskomuksia, jotka yleensä lupaavat ikuista onnea tai rakkautta. Huolimatta siitä, että kaupungin sanotaan olevan kummitusten ja paholaisten asuinpaikka. Miten tuntuikin niin kotoisalta...


You can choose your friend.



Feng du pagoda.

Temppelikaupunki oli hieno kokemus. Ylös temppelihin pääsi istumahissillä, tai omin pikkujaloin. Jossain hetkellisessä mielenhäiriössä blondi päätti kävellä ylös. Matka ei ollut vaikea, mutta sanotaan että kokemus olisi ollut antoisampi hyttysmyrkyn kera. Ja jos unohdan mainita myöhemmin, niin loppuloma menikin raapiessa kummitushyttysten pistoja.


Devil animals.


Devil statue.

Kuu pysyi illan aikalailla piilossa, mutta kuujuhla sujui mukavasti skumppaa nauttien hytin parvekkeella, ja rannan valoja ihmetellen. Aamulla olimmekin jo saapuneet päätesatamaan, Chongqingiin.


East meets west. Mooncakes and champagne.

Risteily oli yksi hienompia matkakokemuksia Kiinassa, joten voin suositella. Yangtsen vesi ei ole puhdasta, mutta ainakaan se ei vielä haissut vaikka helteinen kesä olikin takana. Ohjelmasta hieman paistoi, että veden nouseminen, ja rannan rakennusten veden alle jäänti on jo aiheuttanut muutoksia, ja monia näkemiämme paikkoja ei enää ole padon valmistumisen jälkeen.


River guard.


There will be a lot of factories and homes under water after 2008.

Suosittelen siis risteilyä nyt. Tosin risteilyt kuulema jatkuvat kuten tähänkin asti vuoden 2008 jälkeenkin (kukapa lypsävää lehmää tappaisi), ja luvassa on uusia retkiä. Varmasti ajan myötä rannalle rakennetaan turisteille enemmän ja enemmän viihdykettä. Siihen asti Yangtsella voi nauttia sisämaan rauhasta.


No comments: