14.9.06

Shanghain nähtävyydet 1

Matkalaukut ovat vieläkin purkamatta, mutta tässä hieman tietoa niistä nähtävyyksistä, joihin olen ehtinyt perehtymään joko tänne muutettuani tai aikaisemmalla visiitillä.

People's square:

Puisto (tai aukio) Puxin puolella. Puisto on ilmainen kaikille ja sinne pääsee helposti metrolla. Itseasiassa People's square sijaitsee metrolinjojen 1 ja 2 risteyskohdassa joten paikka on vilkas jo senkin takia. Aukion alla on maanalainen ostosalue ja puiston reunoilla vanhoja ja uusia rakennuksia. Puiston reunalla sijaitsee myös Shanghai Museo, mihin minulla ei ole vielä ollut ilo tutustua. Itse puisto on kaunis (ja iso), sekä sieltä löytyy muutama hyvä länsimaista ruokaa tarjoava ruokapaikka, esim. Kathleen's 5 ja Barbados, joissa voi piipahtaa vaikka lounaalla.



Näkymä Kathleen's 5:sen terassilta



Kiinalaiset kukat



Tasapainoittava vesi


Nanjing Road:

Extreme shoppailukatu. Ei ehkä ihan kevyt kukkarolle. Guccin, Tiffanyn ja Dunhillin liikkeitä on kuitenkin aina mukava kierrellä :-)
Alueelta löytyy myös runsaasti ravintoloita ja baareja. Jos olisin turistina Shanghaissa, valitsisin hotellin tältä kadulta.
Sijaitsee Puxin puolella ja mm. People's square on tämän kadun varrella.


Oriental Pearl TV Tower:

Ehdoton maamerkki. Tuttu matkaesitteistä ja postikorteista. 468 metriä korkea TV- ja radiotorni, joka pitää sisällään mm. museon, hotellin, space cityn ja näköalapaikan. Torni toimii yhä TV- ja radiolähettimenä, vaikka tunnetummaksi se on tullut turistien suosimana vierailukohteena. Torni sijaitsee Pudongin puolella ja sinne pääsee helposti metrolla. Kannattaa varmasti käydä, vaikka kannattaa varoa huijareita ja varkaita tällä alueella. Ainoa paikka Shanghaissa toistaiseksi missä kaupustelijat ovat roikkuneet hihassa, taksikuskit ovat koittaneet neuvotella hinnoista ja valokuvanottajat ovat koittaneet myydä minusta ja tornista otettuja kuvia hintaan jolla täällä saa hankittua kameran.



Oriental Pearl


Jin Mao Tower:

Maailman kolmanneksi korkein rakennus (=talo?) ja Kiinan korkein rakennus (=talo?).
Torni on 420,5 metriä korkea ja sitä voi ihailla Pudongin puolella, lähellä Oriental Pearliä. Tornissa on toimistotiloja, hotelli (kerrokset 53-87) ja ylimmässä kerroksessa näköalatasanne. Ei varmasti hullumpi paikka yöpyä tämäkään :-)
Tornin viereen kiinalaiset uhkailevat rakentavansa maailman korkeimman rakennuksen. Työt on jo aloitettu, mutta saapi nähdä ehtiikö jokin muu maa ensin.



Jin Mao Tower


Ocean Aquarium:

Sijaitsee Pudongissa aivan Oriental Pearlin vieressä. Mukava paikka piipahtaa vaikka samana päivänä kun käy tornissa. Akvaariossa esitellään niin Kiinan kuin muunkin maailman vesieläimiä. Akvaarion taso on ok, mutta nykyisin kun jokaisessa maassa on omat akvaarionsa vedenalaisine tunneleineen, ei tuo tehnyt mitään lähtemätöntä vaikutusta. Eniten jäi mietityttämään krokotiilin/alligaattorin kanssa samassa altaassa uiskentelevien joutsenten elinkaaren pituus.



Kiinalaiset pikku kilpparit



Kiinalainen kala



Hai!



Iso kilppari



Kravut



Kroko ja joutsenet


Tuossa on nopea pinta riipaisu muutamista paikoista, joissa Shanghaissa vieraillessaan mielestäni olisi mielenkiintoista käydä. Turistin on hyvä muistaa että kuten muissakin miljoonakaupungeissa siirtyminen paikasta toiseen vie runsaasti aikaa käytti sitten metroa tai taksia. Lisäksi nähtävyyksissä kuluu aikaa, mm. Oriental Pearliin suositellaan varattavaksi aikaa vähintään 3 tuntia.

Paljon on kokematta, joten aivan varmasti kymmeniä muitakin turisteille mielenkiintoisia paikkoja löytyy. Niistä sitten myöhemmin lisää :-)

2 comments:

Anonymous said...

Aika mestoja! Odotan jo innolla, että pääsen näkemään ne omin silmin sitten joskus. :-)

Shanghaig said...

Tervetuloa! :-)