27.9.06

Shanghain nähtävyydet 2 - Zoo

Viikonloppuna pääsin moikkaamaan Pandaa. Eläintarha oli positiivinen yllätys. Aluksi tuntui että tarha oli levittäytynyt niin isolle alueelle, että eläinten löytäminen oli hankalaa. Kun kultakaloista ja linnuista pääsi ohi, niin alkoihan niitä nisäkkäitäkin löytyä. Eläinten olot eivät olleet laisinkaan niin kurjat, kuin muutamissa muissa kaupunkieläintarhoissa olen nähnyt. Tosin en käynyt lemmikkieläinpuolella, missä kissat ja koirat varmastikin olisivat olleet tuttuun kiinalaiseen tapaan pienissä häkeissä.

Ainoastaan muutamat kissapedot olivat betoni-kalterihäkeissä, ja kiersivät stressaantuneena kehää. Ja tietysti se pakollinen jääkarhu...mikä siinä on että jokaisessa lämpimässä maassa pitää olla se jääkarhu eläintarhassa? Ihan kuin järki ei sanoisi, että eläin joka elää pohjoisnavalla kärsii, jos sen tuo maahan/kaupunkiin jossa 6 kuukautta vuodessa on yli 25 astetta lämmintä.



Eläintarhan kartta, englanninkielisiä opasteita löytyi matkan varrelta.

Jos olisi halunnut nähdä kaikki eläimet, olisi aikaa pitänyt varata koko päivä. Lisäksi alueella oli huvipuisto-tyylisiä huvituksia lapsille. Myös ravintoloita ja kahviloita löytyi, mutta niistä ei tullut testattua yhtään.




Pieni maailmanpyorä. Tämä oli pakko testata.




Näkymä pienestä maailmanpyörästä. Shanghaiko ei muka vihreä kaupunki?




Kyllä kultakaloja aina olla pitää...




...ja mustia joutsenia.




Pikku-panda oli vilkasta sorttia. Askarruttamaan jäi oliko söpöliini pienpetojen peto vai lempeä kasvissyöjä?




Karjuva tiikeri.




Nukkuvat leijonat. Etsi kuvasta 3 kappaletta.




Jääkarhu. Sääliksi käy. Auringossa noin 35 astetta.




Liekö sukua jättiläispandalle...




Panda!




Musta pantteri. Ratkaisu ei ole viedä yleisöä kauemmas aitauksista, vaan laittaa tiheämmät kalterit ja lisää verkkoa...et varmaan saa työnnettyä kättäsi häkkiin. E-eet saa.




Ongi oma kultakala kotiin vietäväksi.




Milloin olet viimeksi nähnyt kirahvin? Eläinten ruokkiminen eläintarhassa oli kiellettyä. Se ei estänyt reippaita kiinalaisia heittelemästä eläimille kaikkea makkaran paloista leivoksiin saadakseen ne lähemmäksi. Eikä se estänyt reipasta länkkäriä ottamasta lähikuvia eläimistä kun kiinalaiset syöttivät niitä.




My name is kuono. Sarvikuono.




Jos kuulet kavioiden kopinaa niin älä oleta…ei. Kyllä se on Seepra.




Törmäilyveneitä. Näitä ei ollut pakko testata.


Noin puolet eläimistä jäi näkemättä. Norsua koitin etsiä, mutta se oli tehnyt katoamistempun, ja jäljellä oli tyhjä aitaus. Ronsu taisi olla suorittamassa päivittäistä tehtäväänsä, ja olla esiintymässä elefanttinäytöksessä. Näytöstä pääsee katsomaan jos ostaa sisäänpääsylipun johon se sisältyy. Jäipä jotain koettavaa ja nähtävää seuraavaksikin kerraksi.

No comments: